Nordmenn er glade i kaffe. I snitt drikker hver nordmann 160 liter kaffe i året, noe som tilsvarer 3 kopper om dagen. Det er faktisk bare Finland som ligger over oss på kaffetoppen.

Pixabay

For mange er en kaffekopp eller tre helt nødvendig i løpet av en arbeidsdag. Men det viser seg at kaffe ikke bare er bra for å kvikne til – det har også flere helsefordeler.

Videnskab.dk skriver nemlig at de mørke dråpene også kan holde alderdommen i sjakk. En artikkel i Nature Medicine tar utgangspunkt i en studie jennomført ved Stanford Institute for Immunity, Transplantation and Infection.

– Det er velkjent at koffeininntak er assosiert med å leve lenger. Det har mange studier vist. Nå har vi funnet en mulig grunn til hvorfor det er slik, sier hovedmannen bak studien, David Furman.

I følge studien virker koffein ved å hindre dannelse av inflammasjon. Forskerne håpernå at oppdagelsen kan hjelpe dem med å målrette kampen mot flere av sykdommer som typisk kommer ved høyere alder, som Alzheimers, hjerte- og karsykdommer og diabetes.

– Studien vår viser at de underliggende inflammatoriske prosessene, som er assosiert med aldring og som har direkte innflytelse på hjerte- og karsykdommer, faktisk kan bekjempes målrettet, sier David Furman.

Om du er glad i kaffe, kan du med andre ord ta deg en ekstra kopp med god samvittighet i dag. DEL gjerne artikkelen videre, så dine kaffeelskende venner får den med seg!