Når faren mottar denne kodede meldingen fra sønnen, vet han nøyaktig hva han må gjøre.


Forestill deg at du sitter hjemme og har en rolig kveld, og så får du plutselig en telefon fra tenåringsønnen din. Han virker litt nervøs, men når du spør om alt er i orden, sier han at alt er bra med ham.

Neste dag finner du ut at han har prøvd narkotika for første gang og at han egentlig ikke hadde lyst, men at han ikke kom seg unna situasjonen og gruppepresset.

Bert Fulks ville hindre at folk havner oppi slike situasjoner, så han oppfant ganske genial kode som kan brukes når det trengs som verst.

Ideen er like enkel som den er genial: sønnen sender en tekstmelding når han er i en vanskelig sitauasjon, eller på en plass han vil ut av. Etter å ha møtt mange unge mennesker på en avrusingsklinikk fikk han plutselig ideen.


En dag spurte han dem:

– Hvor mange av dere har vært i en situasjon dere kunne tenkt dere ut av, men har valgt å bli fordi det ikke var noen enkel vei ut?

Samtlige rakk hånden i været.

Slik forklarer Bert selv hvordan det fungerer:

– La oss si at Danny, min yngste, er på en fest. Hvis noe gjør ham ubekvem, trenger han bare å sende en tekstmelding med bokstaven ‘X’ til meg eller moren sin.

– Så må personen som mottar meldingen følge et enkelt manus. Vedkommende venter i noen minutter, og ringer sønnen.

– Hallo, Danny, noe har nettopp skjedd. Jeg må komme og hente deg med det samme.– Hva er det som har skjedd?

– Jeg kan forklare når jeg kommer. Vær klar til å dra om 5 minutter. Jeg er på vei.

– Deretter sier Danny til de andre at noe har skjedd, og at han må dra.

– Barnet må dog være sikker på at han/hun ikke blir straffet for å i utgangspunktet ha havnet i situasjonen han/hun prøver å unnslippe. Dette er veldig viktig for at det hele skal fungere.

På den måten kan ungdommen få trukket seg ut av kniper og vanskelige situasjoner uten å tape ansikt.

Bert innrømmer at ikke alle foreldre liker trikset, men han er overbevist om at det er viktig for ungdommer og tenåringer å ha en siste utvei når de føler gruppepress i vanskelige situasjoner.

DEL dette nyttige trikset med dine Facebookvenner!

HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->