Nå er det avgjort: Den yngste av søskenflokken er foreldrenes yndlingsbarn


Dersom du er eldst eller mellomst i søskenflokken, har vi dårlige nyheter. Dine foreldre er nemlig mest glad i den yngste, skriver Metro.

Mange søsken har kanskje kranglet på tull, om hvem som faktisk er foreldrenes yndlingsbarn. Nå har noen forskere fra Brigham Young University´s School of Family Life funnet svaret: det er den yngste i søskenflokken som er foreldrenes yndlingsbarn.

Grunnen til det hele er overraskende. Den yngste i flokken er ofte redd for å ikke være like flink og godt likt som sine eldre søsken. De jobber derfor oftere med å bli godt likt av foreldrene.


Av samme grunn vil derfor de yngste ofte ha det tetteste båndet til foreldrene sine, fordi de selv oppsøker nærhet og oppmerksomhet hos foreldrene.

Forskerne undersøkte 300 familier som alle hadde to barn. Barna ble stilt en rekke spørsmål om favorisering. Foreldrene fikk spørsmål om blant annet hvor mange konflikter de opplevde med de forskjellige barnene.

Til slutt kunne forskerne konkludere med at de yngste hadde et tettere og bedre bånd til foreldrene sine enn sine eldre søsken. Foreldrene følte også en større samhørighet til de yngste barna, som oftere oppsøkte nære relasjoner med sine foreldre.

Er du enig med forskerne? DEL saken med dine venner på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->