Sommeren nærmer seg og mange av oss klargjør insektsprayen og citronellalysene klare.

Mygg kan invadere både plen og hjem i løpet av bare noen timer, og du vil bli tvunget til å møte trusselen og stikke innendørs – men ikke nå lenger!

Med disse nyttige plantene, vil du kunne nyte din tid ute og få mest mulig ut av disse få magiske månedene.

Sitrontimian
Sitron timian er en av de plantene som er en stor suksess hos mennesker, men ikke så mye hos skadedyr som mygg. Lukten holder biterne i sjakk, og vil hjemmet lukter fantastisk!

Foto: Flickr / Steven Depolo

Citronellagress
Denne løsningen kommer ikke som noen overraskelse for de av oss som prøver med stearinlys, spray og spiral for å holde myggen unna i sommer! Citronella er en viktig ingrediens i mange former for insektmidler, men nå kan du spare tid og penger ved å plante det rett i hagen!

Basilikum
Selv om basilikum smaker godt i mat og lukter fantastisk, har myggen en tendens se annerledes på saken! Bare plassér noen basilikumplanter i nærheten av innganger og oppholdsrom – snart vil du være i stand til å nyte et insektsfritt hjem.

Mynte
Frisk mynte er perfekt for iskrem, te og smoothies, men det er også perfekt for warding vekk mygg. Unngå å plante mynte i hagen din – den vokser raskt og kan stjele verdifulle næringsstoffer bort fra andre anlegg. I stedet prøver vokser mynte i mindre individuelle potter over hele hjemmet ditt.

Lavendel
Selv om bier er tiltrukket av lavendel, avskyr myggen det! Plant lavendel i hagen din for en velduftende, nydelig hage som er fri for irriterende blodsugere!

Sitronmelisse
Som mynte, er sitronmelisse en kraftig mygg-avskrekker! Den vokser raskt, noe som betyr at du får raskere løst problemet og den kommer tilbake år etter år.

Kattemynte er et flott tillegg til hagen din, og det vil hjelpe med å avverge irriterende mygg mens du er vekk. Ikke bare vil insektsbitt være en saga blott, men katten din vil bli begeistret den også!

I denne videoen ser du også hvordan du kan lage ditt eget naturlige myggmiddel!

DEL disse nyttige hagetipsene med dine Facebook-venner!

Annonser: