Miljøbevisste valg – kjøp brukt med kvalitet


I mange samfunn blir det mer vanlig med mer miljøbevisste valg, og å kjøpe mer brukt er et av valgene som blir mer vanlig blant mange mennesker. Butikker i forskjellige områder begynner også å ta inn mer brukt til å videreselge.

Når butikker også begynner å tilby kundene brukte produkter eller brukt utvalg på forskjellige områder, hjelper de kundene med å tenke mer på miljøet. Vi drar nytte av flere av de gode råvarene som er tilgjengelige, i stedet for å bare fylle opp søppelhaugene. 

Store kleskjeder oppfordrer kundene til å levere inn klær, og prisen for dem kan noen ganger være et gavekort i butikken deres. Nettbutikker utvider sortimentet med enten brukt utvalg eller brukte produkter, og det dukker også opp nye butikker som fokuserer på å selge bare brukte produkter, for eksempel https://www.refurb.eu/nb-no.

Å kjøpe brukte tekniske hjelpemidler kan være et sensitivt område for mange, ettersom dypere kunnskap kan være nødvendig for å være mer sikker på at produktet lever opp til løftet og at det er i så god stand som selgeren lover. I tillegg ønsker mange minst ett års garanti når det gjelder et stort innkjøp innen teknologi. Når det gjelder en datamaskin, kan det også bety at du vil være sikker på at innholdet ikke blir ødelagt.


Kjøpe en brukt datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon

  • Hvis du ikke bryr deg om å få kvittering og garanti sammen med den brukte tekniske gadgeten du vil kjøpe, så ikke glem å teste den så grundig som mulig før du bestemmer deg for å kjøpe den.
  • Hvis du velger å kjøpe fra en butikk, krever du en garanti på minst 1 år og gratis support, da dette er rimelig for et produkt som må renoveres fra gammelt og oppgraderes med nye programmer.
  • Les om merket og programmene som følger med, med mindre du allerede vet alle detaljene på forhånd. 
  • Velg en modell som passer best til ditt bruksområde. For eksempel, hvis du liker å ta bilder med mobiltelefonen din, er det viktig for deg at mobilkameraet er i god stand.
  • Velg gjerne et velkjent kvalitetsmerke, blant annet fordi det er større sjanse for at produktet varer lenger. Jo bedre kvalitet den var i begynnelsen, desto bedre burde den holde seg og det er flere eksperter på markedet som kan hjelpe deg hvis du trenger hjelp med en setting eller et program.
  • Sørg for at du får all nødvendig informasjon om produktet. I tillegg til detaljer som er spesifikke for produktet, kan det også være interessant å vite hvor mye det har blitt brukt før det ankom butikken.
  • Sjekk andre vilkår fra butikken, for eksempel ved skader eller andre klager. Får du penger tilbake eller et lignende produkt, og hvem er ansvarlig for frakten?

HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->