Lider du av tørre og kløende føtter? Er huden rød, hard eller flakete? Eller kanskje den har begynt å sprekke opp? Alt dette er symptomer på tørr hud.

De fleste mennesker har dette problemet i en eller annen grad. Grunnen til dette kan være kaldt vær, lav luftfuktighet, for mye sol, varme dusjer eller bare at man blir eldre.

Men heldigvis finnes det noen enkle triks du kan prøve for å få bukt med problemet.

1. Sitronsaft
Syren i sitronsaft hjelper til med å løse opp død hud. Ha føttene dine i sitronsaft i ti minutter, og skrubb deretter føttene dine for å fjerne den døde huden.

2. Olivenolje
Den fuktighetsgivende egenskapen i olivenolje, kan være redningen for tørre, sprukne føtter. Ha i et par dråper sitron for ekstra god effekt.

3. Vaselin
Vaselin er en gammel klassiker når det kommer til tørr hud, og det er ikke uten grunn. Masser hele foten din med vaselin, inkludert toppen av foten og mellom tærne dine. For best effekt, smør inn føttene om kvelden og ha på deg sokker. Dette gir vaselinen tid til å trekke inn i huden din. Rens deretter føttene dine om morgningen.

4. Sukker
Ved hjelp av like deler brunt sukker og olivenolje, kan du lage en egen skrubb. Masser føttene dine med skrubben, og fokuser på de stedene med hard hud. Rens føttene dine i kaldt vann etterpå.

5. Honning
De naturlige enzymene i honning kan hjelpe føttene dine. Lag et fotbad av varmt vann med litt honning, og etter 10-15 minutter bør føttene dine kjennes mykere ut.

6. Melk
Melk inneholder vitamin A og andre næringsstoffer som kan bidra til å holde huden din frisk. I tillegg inneholder det melkesyre som kan hjelpe med å fjerne døde hudceller. Du kan enkelt lage et fotbad av melk med 1 del melk og 5-7 deler varmt vann.

7. Sesamolje
Sesamolje inneholder E-vitamin og tre syrer. I tillegg har den anti-bakterielle egenskaper. Ha føttene dine i varmt vann i ti minutter, og gni de deretter inn med sesamolje før du legger deg.

Ta godt vare på føttene dine så de holder seg myke og friske. Har du noen flere tips? Legg igjen en kommentar, og DEL saken med dine venner på Facebook!

Annonser: