Det er ikke uvanlig å lese en historie om et dyr som redder menneskeliv. Hunder gjør det hele tiden. Katter, blir ikke helter like ofte.

Men, noen ganger gjør de det. Da en bortkommen katt var ved en blokk av boligblokker i Russland ble den en helt over natten. Hun kan trolig ikke lenger blir kalt bortkommen heller.

Den vakre grå, langhårede huskatten Masha, en russisk kortversjon av den amerikanske “Marie”, hadde blitt hengende rundt boligblokkene en stund. Vanligvis ble villkatter sendt vekk ganske raskt.

Ikke Masha. Alle kjente henne, og hun var så veloppdragen. Hun fikk litt mat av beboerne, men dessverre var det ingen som ville adoptere henne.

Men nå er ting annerledes – takket være Mashas helteinnsats. Overalt hvor hubn går blir hun nå møtt med klemmer og klapp og godbiter.

gladwire

Masha prøvde ikke å være en helt. Hun var bare ute etter mat og et varmt sted å tilbringe en mørk kald kveld da hun kom over en boks i et svakt opplyst trappehus. Som en typisk nysgjerrig katt, kikket hun på innsiden.

Og så ble Masha en helt ved å gjøre det som ethvert menneske ville ha gjort.

Hun tok seg av det kalde og sultne menneskelige spedbarnet hun fant på den eneste måten hun visste. Hun la seg ved siden av barnet, og holdt det varmt til hjelpen kom.

Hjelpen kom i form av 65-årige Madeschda Machikowa, bosatt i bygningen. Da hun hørte hva hun trodde var rop fra en katt fra trapperommet, løp hun ned.

Hennes første tanke var at det var Masha og var redd for at hun var i trøbbel. Det hun fant da hun nådde boksen i trappeoppgangen var en overraskelse uten like.

Det var faktisk Masha. Men hun var ikke den som lagde lydene. De kom fra en menneskelig baby hun hadde krøllet seg rundt.

Machikowa ringte umiddelbart ambulanse og ventet med Masha og babyen før de kom. Da ambulansepersonellet kom dit de forsøkte å ta over, men Masha var ikke klar til å gi fra seg babyen så raskt.

gladwire

Hun holdt øye med ting, også helsearbeiderne når de bar gutten utenfor gjennom snøen til den ventende ambulansen. Vera Ivanina, en ambulansearbeider, forteller REN TV:

“Hun var så bekymret for hvor vi skulle ta babyen. Hun løp rett bak oss, mjauende. Hun var virkelig en rasjonell katt.”

gladwire

Selv om Masha ba ganske høyt om å bli med i ambulansen, fikk de endelig overbevist henne å bli med Machikowa. Hun var trygg på at barnet ville få best mulig omsorg.

Barnet, en to eller tre måneder gammel gutt som ble funnet i rene klær med en bunke rene bleier ved siden av ham, ble ansett å være i god helse av det medisinske teamet på sykehuset hvor han ble tatt.

Han hadde tilsynelatende lidd skade fra eksponeringen på en bitter, kald natt. Men totalt var det takket være Masha at han i det hele tatt overlevde.

gladwire

Politiet søker etter guttens foreldre, men for øyeblikket det viktigste at når foreldrene forlot ham, kom hledigvis noen så spesiell som Masha og var midlertidig barnepike for ham.

Han var en veldig heldig liten gutt. Og Masha er en veldig spesiell katt.

DEL denne saken om kattehelten med dine Facebook-venner!