Hvorfor er VPN lurt å bruke?


De siste 2 årene har det kommet frem hvordan Google, Facebook og myndigheter samler inn informasjon om deg og meg. Veldig mange ser ikke på dette problematisk men det er ikke sikkert problemene kommer nå, men det store spørsmålet er hvordan informasjonen blir brukt senere. Det finnes allerede nå eksempler på hvordan informasjon om oss kan bli brukt for å manipulere verden. Den mest kjente saken er Cambridge-analytica hvor de brukte informasjon fra Facebook for å påvirke valg i hele verden. Derfor er det ekstremt viktig at alle lærer seg å beskytte seg selv og sin identitet på nett. VPN er en av måtene du kan beskytte deg selv og din identitet på nett.

Hva er VPN? 

VPN er en kryptert måte å koble seg til internett. VPN står for “Virtual Private Network. Når man kobler seg på VPN så krypteres informasjonen før den går til en server et annet sted som igjen tar deg til målet.

Fordelene med VPN 


VPN har mange bruksområder og mange fordeler. Vi har laget en liste over de største fordelene med VPN:

Sikkerhet

Vi lever i en verden hvor vi hele tiden er tilkoblet internett også når vi er på reise. Dersom du kobler deg direkte på en WIFI-kobling på et hotell eller et annet sted så er du et lett mål for hackere og etterretningstjenester. Dersom du har en VPN-klient så kan du koble deg på trygt via det åpne nettverket uten at noen kan hente noen informasjon om din lokasjon eller aktivitet.

Derfor anbefaler vi at alle som reiser mye bruker VPN når de skal koble på internett. Mange norske bedrifter har dette som standard for alle reisende slik at man reduserer risikoen for datainnbrudd og industrispionasje.

Jobb fra hvor du vil 

Den siste tiden så har det vært mange dataangrep på norske bedrifter, dette gjør at flere bedrifter låser tilganger til tilganger på IPer. Dette harmoniserer dårlig med utviklingen i verden hvor stadig flere ønsker å jobbe fra hjemmet, hytta eller kanskje på en ferie. Med VPN så kan du enkelt koble deg på IP-adressen til bedriften for å kunne gjøre jobben din. På engelsk så kaller man dette for “remote access”.

Anonymitet

Ved å bruke en VPN kan man enkelt surfe på internett helt uten å bli sporet av en annen programvare, en av fordelene med å bruke en VPN-tilkoblingstjeneste er å gi deg tilgang til alle nettsteder og webapplikasjoner anonymt.Unngå blokkeringer 

Veldig mange tjenester har geografiske begrensninger. Et godt eksempel på dette er f.eks når Netflix legger ut en ny serie. Da er den typisk synlig i USA og andre land først. Ved å bruke VPN så kan du få tilgang til Netflix fra det landet serien er tilgjengelig i.

Konklusjon

Internett er ikke et trygt sted å være og veldig få er opptatte av nettsikkerhet. VPN er noe som alle burde ha tilgjengelig for å ivareta sin anonymitet på nett og ikke bli begrenset av tjenester. Den største grunnen for at vi mener det er lurt å ha tilgang til en VPN-klient er nettopp dette med anonymitet.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->