Hvordan kan man kjøpe Bitcoin?


Mange begynner å få litt høydeskrekk i aksjemarkedet og ønsker å inkludere Bitcoin og andre kryptovalutaer i sine porteføljer. Tanken er at Bitcoin skal fungere som en slags «Hege» på lik linje med for eksempel gull.

Vi har alle hørt om Bitcoin som en investeringsmulighet på steder som Aksjebloggen, men mange sliter med å finne ut hvilke metoder som er best. Mange opplever at de plutselig finner ut at de faktisk ikke eier noen Bitcoin selv om de har kjøpt investeringsprodukter for Bitcoin på for eksempel Nordnet. Forhåpentligvis oppklarer denne artikkelen mange av disse spørsmålene.

Mange velger ofte å kjøpe Bitcoin på det samme stedet de kjøper aksjer, altså på plattformer som Nordnet, eToro, Pluss500 og lignede. Det mange ikke får med seg er at når du kjøper Bitcoin gjennom slike plattformer vil du ikke faktisk eie noen Bitcoin, i stedet eier du et sertifikat som forsøker å speile Bitcoins bevegelser. Finansielle instrumenter som for eksempel BITCOIN XBT som man finner på Nordnet er nemlig ikke det samme som å kjøpe Bitcoin direkte og holde dem i egen lommebok.

Ulemper ved slike instrumenter inkluderer høye årsavgifter (å holde sin egen Bitcoin er gratis) og dessuten det faktum at du ikke eier noen av Bitcoinene selv. Det er et ordtak som blir brukt mye i kryptosamfunnet som går slik: «Not your keys, not you coins», eller oversatt til norsk «ikke dine nøkler, ikke dine mynter». Det blir altså på mange måter feil å si at man kan kjøpe Bitcoin på Nordnet, det man faktisk kjøper er et instrument som forsøker å følge Bitcoin prisen.


Hvor kjøper man ordentlige Bitcoins?

Det finnes mange gode plattformer for kjøp av Bitcoins. Coinbase er kanskje en av de mest kjente og brukervennlige, og Kraken er også populær. Personlig liker jeg Crypto.com fordi de tilbyr et større utvalg av tjenester og ikke bare kjøp og salg.

Norske alternativer som Bitmynt.no, nbx.no, og miraiex.com finnes også. Ikke la deg lure av Bitmynt.no sin litt primitive nettside, siden er drevet av Sturle Sunde som er ganske kjent i det norske kryptomiljøet og har fått skrevet flere nyhetssaker om seg. Alle disse plattformene passer perfekt for deg som ønsker å kjøpe Bitcoin for norske kroner.

Før du registrerer deg på noen av disse bør du også sjekke om du kan få en fin bonus med en referral link. På Coinbase kan du få $10 ved kjøp av krypto til en verdi av $100 dersom du bruker en referral link. Crypto.com gir deg $50 hvis du bestiller et Visa kort (dette kortet er en av grunnene til at jeg bruker crypto.com, bedre fordeler enn noen andre kort som er mulig å få i Norge). For å holde denne gjennomgangen så nøytral som mulig vil jeg ikke inkludere mine referral linker her, men du finner enkelt noen om du googler litt.

Hvor oppbevarer jeg Bitcoin etter de er kjøpt?

Når det gjelder lommebøker etter du har kjøpt Bitcoin finnes det også utrolig mange alternativer. Du kan bruke dette verktøyet for å finne en som passer for deg.

Hvis du bruker verktøyet over anbefaler jeg å velge «Control» på trinn 3, dette er kanskje det viktigste med en Bitcoin lommebok da det betyr at du har kontroll over dine egne nøkler. Ellers kan du velge «Fees» på trinn 3 og «SegWit» på trinn 4 dersom det er viktig for deg å betale minst mulig i gebyrer ved hver enkelt transaksjon.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->