Hvis du tømmer pastaen din i et dørslag, gjør du det feil. Gjør DETTE i stedet!


Bestemor gjorde det. Moren din også, og hun lærte deg å gjøre det. De fleste av oss finner frem dørslaget så fort pastaen er ferdig, men profesjonelle kokker mener det finnes et bedre alternativ. Du vil ikke tro hvor perfekt pastaen din blir om du følger disse enkle tipsene!

Det er mye stivelse i pasta, så vannet blir gråaktig. Ingen vil ha det – eller vil man? Vanligvis går vannet rett i vasken, men kokker sier at du bør spare på vannet.

YouTube

YouTube


Om du heller vannet av pastaen, og har den i en bolle eller rett på en kald tallerken, klistrer seg den sammen. Kokker mener at du heller skal ha pastaen rett i pastasausen. Plukk ut pastaen med en sil eller hullsleiv, og ha den rett i sausen.

Da kan pastaen umiddelbart suge til seg masse smak.

Men så kommer trikset med vannet – ta en øse med pastavannet tilbake i sausen. Dette vil ta sausen til et helt nytt nivå – og løfte smaken mange hakk.

Kokken Andrew Carmellini, som har gitt ut kokeboken Urban Italian, sier at stivelse er viktig i den perfekte pasta-retten.

«På den måten kan pastaen absorbere sausen, og bli som en gryterett.»

YouTube

YouTubeEtter du har hatt i litt av pastavannet i sausen, så anbefaler han å ha i noen skjer smør, for å gjøre retten ekstra kremete. Parmesan og ferske urter kan du ha over i siste sekund før servering.

Her er en steg-for-steg guide på hvordan du lager den perfekte pastaretten – DEL gjerne med dine venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->