Hun holdt desperat fast i hesten i timevis – så dukket en bonde opp i siste sekund.


Tidevannet er en mystisk og uforutsigbar naturkraft som kan både overraske og sluke alt i sin vei i løpet av kort tid, og i noen tilfeller har det ført til at både mennesker og dyr bokstavelig talt stryker med.

Nicole Graham var ute på en søndagstur med datteren og med hesten Astro langs stranden i Geerlong ved Melbourne i Australia. Etter en stund red hesten på en myk delen av stranden, og bakken under dem slo raskt om til en dødsfelle av gjørme og kvikksand.

Datteren og hesten hennes klarte seg fint, men Nicole og Astro sank dypere og dypere ned i gjørma og hesten Astro hadde snart gjørme til halsen og drukningen ble mer og mer et faktum.

Nicole kjempet i tre timer med Astro i en kamp på liv og død mens hun hele tiden prøvde å roe ned den 450 kg tunge Astro. Hvis han fikk enda mer panikk en han allerede hadde, ville han sunket enda mer og bli trukket dypere ned i gjørma.


https://youtu.be/wG26cQPSlkM

Jo lenger tid det tok, jo mer desperat ble situasjonen og etter tre timer med kamp var Astro nærme en forferdelig drukningsdød i tillegg til tørste og utmattelse, nå som tidevannet var også på vei.

https://youtu.be/wG26cQPSlkM

Nicoles datter klarte å komme i sikkerhet og ringe etter hjelp og redningsarbeidere og veterinærer kom endelig på stedet og bidro til å redde stakkars Astro. Det var ikke en lett situasjon, men redningsfolkene iverksatt umiddelbart arbeidet.

https://youtu.be/wG26cQPSlkM

For å unngå at Astro kastet bort all energien sin og fikk enda mer panikk, fikk han litt beroligende medisin av en redsningsmann, mens Nicole var der hele tiden, satt tett ved siden av ham og snakket beroligende til ham mens han fikk sin sprøyten.

https://youtu.be/wG26cQPSlkM

De hadde også kalt inn et helikopter, men det hjalp ikke, siden Astro satt så dypt i gjørma at det var umulig å få tauet rundt ham for å løfte ham. Nicole fryktet det verste. Tidevannet hadde begynt å flyte innover, og ville garantert ha druknet hesten.https://youtu.be/wG26cQPSlkM

Redningsarbeiderne gjorde et siste redningsforsøk og prøvde å grave frem Astro, men bakken under var for bløt og våt og der de gravde vekk gjørme, fløt bare ny gjørme på plass igjen. Redningsarbeiderne sammenlignet gjørma med kvikksand og tenkte mer og mer at hesten ikke ville overleve denne situasjonen.

https://youtu.be/wG26cQPSlkM

Men da det så som mørkest ut dukket redningen opp fra ingensteds da en bonde kom forbi stedet med traktoren sin.

https://youtu.be/wG26cQPSlkM

Mirakelet var et faktum – Nicole, redningsarbeidere og bonden fikk til slutt Astro opp fra gjørma og i sikkerhet, før tidevannet rakk å ta livet av ham.

Se video fra den dramatiske redningsaksjonen nedenfor og del saken med dine Facebook-venner!

HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->