Hesten drar vognen helt til den kollapser av utmattelse. Så tar turistene bilder.


I mange storbyer i Europa og USA, kan man få en guidet tur med hest og kjerre. Denne hesten, Max, jobber i New York i USA.

Men en dag hadde han fått nok. Han kollapset midt i gaten av utmattelse, og lå rett ned på asfalten foran vognen. Tilfeldig forbipasserende turister tok bilder av det triste synet.

Thankfully this horse Max is better now. He collapsed while pulling a carriage in New York's Central Park. The horse…

Posted by Darren G. Sarvis on 27. februar 2017


 

Aktivister fra dyrevernsorganisasjonen «NYCLASS» har lenge jobbet for å få fjernet hestene fra New York, da de mener de blir presset. De bruker nå bildene for det det er verdt, for å få oppmerksomhet rundt hest og kjerre-virksomheten i byen.

«Hester kollapser ikke som dette til vanlig», sier John Collins, en talsmann fra organisasjonen. «Det burde umiddelbart settes igang etterforsking av helsa til denne hesten, og en uavhengig veterinær burde få undersøkt den.»

Chris Amanus, som er sjåfør av denne hestevognen, sier at Max bare snublet og falt, fordi han hadde nye hestesko. Han var ikke engang skadd, sier Amanus. Han har kjørt kjerre i New York i 20 år.Uansett hvem som snakker sant, så hører ikke hester hjemme på asfalt med turister på slep – del gjerne om du er enig!

Posted by Tony Aiello on 27. februar 2017


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->