Her kaster hunden seg fra helikopteret og rett i de frosne bølgene for å redde liv – bildene tar pusten fra Internettet!


Hvis du noen gang finner deg selv i en livstruende situasjon på havet, kan du ende opp med å klamre deg til en stor, hund med tjukk pels. Disse ultratalentfulle hundene har blitt oppdratt siden valpealderen for denne jobben.

Noen utrolige videoopptak og bilder viser en stor, svart Newfoundlandshund med sitt hundesprang fra et helikopter midt på havet og rett ned i stormfullt farvann. Den bestemte hunden svømte etterpå med all sin makt, rett mot en person i nød i vannet.

Mannen som gikk i vannet grep hundens kropp og siden løftet helikopteret dem begge opp i luften. Denne utrolige scenen var en redningsøvelse som denne Newfoundlandshunden uten tvil hadde forberedt seg på i flere måneder i forveien.


Ved Den Italienske Skolen for Vannredningshunder skoleres kvalifiserte hunder, som læres opp til å utføre vann-redningsoppdrag. Hundene starter treningen tre måneder gamle, og går gjennom en rekke strenge øvelser og programmer.

Denne organisasjonen har trent hunder i over to tiår for å svømme, søke etter og redde folk fra vannet eller på annen måte hjelpe redningsmenn. Og som det viser seg, ble Newfoundlandshunden en soleklart valg for disse oppgavene.

Ifølge Crufts Magazine har Newfoundland-rasen «svømmeføtter, altså svømmehud i potene, mer avanserte svømmeteknikker, og en dobbel, vanntett pels for beskyttelse mot kaldt vann.»

De er naturlige svømmere og utrolig sterke, Newfoundlandshunder er perfekte kandidater for å utføre vannredningsjobber.

Under øvelser vil skolen bruke helikoptre til å skape bølger, vind og støy for å simulere et realistisk redningsscenario. Dette er en trygg måte for hunden å utøve en stressende redningsoppdrag med urolige forhold.

«Vi bruker deres grunnleggende instinkt om at de må hente og redde,» sier hundetreneren Paulo Bozzo til Crufts Magazine. Skolen skal også trene labradorer og russiske terrier, begge raser med imponerende utholdenhet og instinktive impulser for å hente og redde.

Foto: Facebook / SICSDen italienske skolen for vannrednings hunder har funnet en kanskje undervurdert ressurs: store hunder. Å se på at disse søte pelsdottene hopper fra en imponerende høyde og utfører en krevende redning er både hjertevarmende og inspirerende.

Se videoen fra redningsøvelsen her – og DEL saken på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->