Har du vondt i skuldrene? Da bør du prøve disse seks enkle tipsene.


Hvis du opplever skuldersmerter uten å ane hvorfor, kan det være en ide å prøve disse tipsene, som er utarbeidet av ortopedisk kirurgi og rehabiliteringssenter ‘Stein Clinic’ i USA.

Prøv følgende anbefalte fremgangsmåter og gjør ditt beste for ikke å stramme eller legge press på skuldrene. Men hvis det ikke fungerer, er det på tide å dra til legen.

1. Strekk arm over brystet
For å lindre smerter i høyre skulder, hold høyre hånd ut foran deg i hoftehøyde. Ta din venstre hånd bak albuen og trekk høyre arm forsiktig mot venstre og over brystet. Hold i 30 til 60 sekunder, slapp av og gjenta tre til fem ganger. Omvendt for smerter i venstre skulder. Hvis du gjør dette, og du fremdeles føler smerte, senk armen inntil smerten avtar. Målet er å gjøre denne øvelsen uten å oppleve smerte.

2. Fristill nakken
Sitt oppreist, senke haken sakte til du føler spenningen i nakken. Len hodet til den ene siden. Du skal føle strekningen i motsatt skulder. Hold i opptil ett minutt. Gjenta på den andre siden. Det anbefales å gjenta på begge sider tre til fem ganger for best resultat.


3. Bryststrekk
For denne øvelsen trenger du en treningsstrikk, tau eller stropp. Hold båndet bak ryggen din og grip den med begge hender. Trekk skuldrene tilbake og forsiktig løft haken mot taket. Pust dypt i 10 til 15 sekunder og slipp før du gjentar tre til fem ganger.

4. 90-90 skulderstrekning
Begynn med å stå i en døråpning. Løft armene slik at albuene danner 90-graders vinkler og overarmene danner 90-graders vinkler på skuldrene. Plasser hver hånd på en av sidene av dørkarmen. Stå slik at den ene foten er fremover og kroppen er oppreist, nakken på linje med ryggraden. Len deg fremover, mot dørkarmen. Hold strekken i 20 til 30 sekunder.

5. Stå rett
Det høres enkelt ut, men det er viktig med god holdning i behandling av skuldersmerter og hindre den fra å bli verre. Sjekk deg selv når du sitter at du ikke lut og når du står at hodet er på linje med skuldrene. Alltid gjør en innsats for å holde skulderbladene opp og tilbake. Små justeringer kan gjøre en monumental forskjell.

6. Sov riktig
Hvis skuldersmerter gjør det vanskelig å sove, prøv denne støttende sovestillingen. Ligg på din gode side med en pute under nakken og en pute foran kroppen slik at du har et sted å støtte opp armen.

DEL denne saken med dine Facebook-venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->