Har du vondt i hender og ledd om morgningen? Da bør du lese dette.


Du kjenner kanskje gurkemeie for den kraftige fargen det gir maten, og måten det blir brukt på i Indiske curry-retter. Men i følge matskribenten Tori Avey, har gurkemeie blitt brukt som medisin i mer enn 4 500 år. Gurkemeie har anti-inflammatoriske egenskaper, og kan blant annet hjelpe til med å behandle sår, skrubbsår og hudproblemer.

1. For å helbrede små kutt og små sår
Den aktive ingrediensen i gurkemeie er curcumin, som fungerer både anti-inflammatorisk og anti-bakterielt. Gurkemeie kan derfor forhindre bakteriedannelse i åpne sår, hjelpe mot betennelse, og hjelpe såret med å gro. For å bruke gurkemeie for å helbrede sår, er det bare å ha gurkemeiepulveret rett i såret.

2. Ansiktsrens og forebygging av kviser
Du kan enkelt lage en naturlig ansiktsrens ved å bruke 1/4 ts gurkemeiepulver, 1/4 Neemolje (eventuelt melk) og 1-3 dråper lavendelolje eller kokosolje. Denne ansiktsmasken er spesielt god for å forebygge kviser, siden både gurkemeien og oljene har antibakterielle egenskaper. La masken tørke i 30 minutter, før du vasker den av.


3. Betennelsesdempende
Gurkemeie inneholder curcumin, som er kjent for å hjelpe mot betennelser og hevelser. For eksempel kan du lage en enkel gurkemeie-te, som er veldig enkelt. Kok fire kopper vann med en teskje gurkemeie, og la det putre i ti minutter før du siler det. Ha gjerne i litt ingefær for smak. Dette kan lindre betennelser i ledd og muskler.

4. Psoriasis
Psoriasis er en auto-immun sykdom som gir rød, kløende og flakende hud. Det kan være både smertefult og irriterende, og det finnes ingen kjent kur. Men en ny studie viser at etter 16 uker med curcuminbehandling, kombinert med andre behandlinger, kan fjerne symtpomene hos to tredjedeler av de som er rammet. For å bruke gurkemeie på huden anbefales det å lage en tjukk pasta ved å koke inn en del gurkemeie og to deler vann.

5. Bedre tannhygiene
En skulle kanskje ikke tro at et så kraftig farget krydder var bra for tennene, men det viser seg å være like effektivt som dyre munnskyllevann. Det er også enkelt; bare bland sammen vann og gurkemeiepulver. De antibakterielle egenskapene til gurkemeie gjør underverker for munnhygienen din.

Del gjerne disse tipsene med dine venner!

Kilde og forsidebilde: RemedyDaily


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->