Har du «rastløse bein»? Da bør du prøve dette enkle trikset


Rastløse bein, eller «Restless legs»-syndrom er en sykdom mange mennesker kjenner alt for godt. Også kjent som Willis-Ekboms sykdom, er forårsaket av forstyrrelser i nervesystemet som kan ramme beina (og i noen tilfeller armer) det er vondt, føles anstrengt ut og fører til og med til ukontrollerte bevegelser.

Mange opplever episoder med plagsom ubehag og kribling i legger, og uimotståelig behov eller trang til å bevege leggene. Plagene kommer oftest om kvelden, i tiden før søvn.

NHI melder at årsakene ofte kan knyttes til:

– Graviditet – studier har vist at opptil 20-25% av gravide plages av restless legs i siste del av svangerskapet.
– Jernmangel er forbundet med restless legs. Jernbehandling er derfor det første man tyr til når det er behov for behandling.
– Nyresvikt-pasienter plages mye hyppigere enn friske.
– Diabetes (type 1 eller type 2) er også forbundet med økt risiko for restless legs.
– Alkoholmisbruk, røyking og kaffedrikking kan medvirke til plagene
– Kvalmestillende medikamenter, antihistaminer (allergimedisin) og antipsykotika (medisiner mot sinnslidelser) og antidepressiver (medisiner mot depresjon) kan alle føre til eller utløse- restless legs.


Disse symptomene kan føre til svært dårlig søvn, da de gjør det vanskelig for kroppen å virkelig slappe av. Så hva kan gjøres med det? En mystisk hjemmemedisin-triks kan være svaret.

Å legge et såpestykke i sengen din om natten vil bidra til å lindre symptomene betydelig. Selv om det ennå ikke er blitt bevist på noen avgjørende måte, er teorien at duftmolekylene i såpen er i stand til å fordampe og deponere på beinet ditt, hvor de vil da bli absorbert i musklene og påvirke blodtilførselen din.

Uansett årsak, har folk overalt tatt til dette tilsynelatende ufarlige trikset. Lavendel for eksempel, har en duft som virker avslappende og sies å hjelpe med å sove. Mens noen velger å plassere den i en sokk under dyna, kan du også prøve å legge såpen direkte under dyna og se om det fungerer også.

Hvis du vil prøve flere metoder anbefales det at du legger til supplerende kalsium, magnesium og jern i kosten, da mangel på noen av disse kan være grunnen til din smerte. Daglig mosjon, selv i lav intensitet som turer, kan å bidra til å redusere RLS.

Å få kroppen din til et jenvt søvnmønster og minimere stress er også sterkt anbefalt.

Har du prøvd denne såpebarnsmetoden før? DEL saken med dine Facebook-venner og fortell!

Forsidebilde: Dr. Adrian & Trigger points
HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->