Har du dårlig hals? Her er åtte geniale måter du kan behandle det på hjemmefra


Høsten har kommet – og da kommer også halsproblemene som følger med.

Akutt bronkitt er ofte et resultat av en kulde eller annen luftveisinfeksjon. Akutt bronkitt kan bli alvorlig og i verste fall livstruende.

Nedenfor ser du hva du kan gjøre for å behandle det hjemme.

1. Vann. Det høres enkelt ut, men å drikke ett glass vann hver 2 timer kan hjelpe slimhinnene og åpne bronkiene.


2. Hjemmelaget kjølekrem. Kjølevirkningen kan hjelpe i et tilfelle av bronkitt. Ta 1/4 kopp olivenolje, 1/2 kopp kokosolje, 1/4 kopp bivoks (tilgjengelig på helsekostbutikker), 20 dråper peppermynteolje, og 20 dråper eucalyptusolje. Varm en kjele med 2 tommer vann på over middels varme. Sett glasset i kjele. Når oljen og vokset smelte, rør og kombiner alt sammen. La kombinasjonen kjøle seg. Hell over i krukker.

3. Damp. Len deg over en bolle med dampende kokt vann med noen dråper eucalyptus eller furuolje. Dette fungerer fordi eucalyptus er en anti-bakteriell olje som myker opp slim i luftveiene, mens furuolje er slimløsende.

4. Kajennepepper. Kajenne og andre krydder tynner slim i lungene og fremmer en sunn hoste, noe som er nødvendig for å få alt slim ut av bronkiene.

5. Oregano-olje. Det er ikke bare til pizza.Oregano olje er bra fordi den er anti-bakteriell og støtter bronkiehelsen.

6. Ingefær, kanel og nellik. Ingefær er kjent for sin evne til å bekjempe forkjølelse. Som anti-inflammatorisk hjelp til immunforsvaret, er det også nyttig mot bronkitt. Det anbefales å drikke te laget av 1/2 ts malt ingefær, kanel og nellik.

7. Hvitløk. Kok 3 fedd skrelt og hakket hvitløk i et glass melk eller vann og drikk før leggetid. Dette fungerer fordi hvitløk er antiviral, så vel som en naturlig antibiotika.8. Honning. Tykk honning føles ikke bare godt i halsen, det er også sunt for halsen. Legg en teskje honning til varm te eller varmt sitronvann for å behandle lunger og betennelse.

Har du et godt råd for vond hals? DEL denne artikkelen på Facebook og fortell!

Forsidebilde: RemedyDaily


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->