Guide til en avslappende helg


Har helgen endelig ankommet? Eller venter du i spenning på at den skal komme? Uansett er det liten tvil om at helgen er et stort lyspunkt for mange, og det gjelder å ha planene klare for hva en skal foreta seg. Vi elsker å planlegge for avslappende helger.

Du kan nyte en avslappende aktivitet slik som Poker, sjakk eller Sudoku for å redusere stresset ditt denne helgen. Reduksjon av stress i helgen er meget viktig, da de fleste har gått gjennom en hektisk og til tider utmattende uke. Når helgen da endelig kommer, er det viktig å lene seg tilbake.

I denne artikkelen gir vi deg en guide til en avslappende helg.


Få tankene vekk fra hverdagen

Uansett hva du går gjennom i hverdagen, det være seg tvangssalg av bolig eller et brudd i forhold, så er det viktig å få tankene vekk fra dette. Du skal tross alt redusere stresset og få positive følelser inn i kroppen. For å restituere mentalt, er det viktig å ikke tenke på det som får stressnivåene opp.

Den beste måten å få tankene vekk fra hverdagen er å være opptatt med noe. Men samtidig ønsker vi jo ikke å bli slitne av alt vi driver på med. Nettopp derfor er underholdning en så fin måte å koble av på. Se en film, les en bok eller dra på konsert og andre arrangementer.

Et moderne alternativ til å fokusere tankene på noe annet, er selvfølgelig også yoga og mindfulness. Disse aktivitetene er viktige for å roe ned stressnivåene i kroppen og få tankene vekk fra hverdagen. Det kan være vanskelig i starten, men gi det en sjanse, og det kan utgjøre underverk.

Tilbring tid med andre mennesker

Blir du sliten av å være rundt andre mennesker? Da er du i selskap med feil folk! Dersom du finner de folkene som alltid gir deg energi, og tilbringer helgen sammen med disse, vil du virkelig føle at du får ladet batteriene dine. Da kan du komme på jobb mandag morgen med gode minner å dele med andre.

Altfor mange av oss henger sammen med den samme gamle gruppen av mennesker. Dersom denne er full av råtne epler som drar hverandre ned, kommer de færreste til å føle seg særlig uthvilt etter å ha vært sammen med dem. Da er det på tide å bytte ut vennelisten eller kontakte gamle kjente.

Dersom du har familie, er en av de beste måtene å slappe av å være sammen med barna. Selv om de er aktive og elsker å leke, betyr ikke det at du trenger å bli sliten. Litt løping med barna er ofte bare som en liten gåtur for de voksne. Det klarer du, og dessuten gir fysisk aktivitet faktisk avslapning.

Trening er den beste medisinen

De færreste anser trening som avslapning. Teknisk sett er jo selvfølgelig ikke selve treningsprosessen avslapning, men det som følger er god avslapning. Her kan du nemlig oppleve de kjemiske prosessene som foregår i kroppen når du trener, og dette bringer bedre søvn og generell hjernehelse.

Problemet er ofte bare å komme seg opp av sofaen. Det er fort gjort å tenke at en allerede har slitt og jobbet hele uken, så nå skal en slappe av. Dessverre vil det å bare sitte i sofaen gjøre alt verre, da en egentlig ikke får god avslapning her.Så få på deg treningsskoene og løp en tur i skogen. Etterpå kan du ta en varm dusj eller et bad. Sistnevnte er helt herlig med duftlys og noe godt i glasset. Har du en partner, er et bad også en fin måte å slappe av på.

Slapp av denne helgen

Hva enn du gjør, slapp av denne helgen! Vi trenger alle å koble av, uavhengig av livets gang. Utsett raking og snekring til neste helg, og ta deg fri nå. Bruk en av våre aktiviteter ovenfor, så skal du se at du blir mer uthvilt!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->