Han gnir en løk mot hånden sin – det høres rart ut, men grunnen er genial!


Løken er en av de grønnsakene vi alltid har liggende, en ingrediens som gir en spesiell smak til all slags mat, og derfor er den bortimot nesten uunnværlig som grønnsak.

Det mange ikke er oppmerksomme på er at løk har mange flere bruksområder utenom det å smake svært godt.

Den har mange fordeler rent helsemessig fordeler, og kan fungere både som smertestillende, den kan bistå til å bekjempe infeksjoner og bakterier. Nedenfor ser du fem områder hvor løken hjelper rent helsemessig, som du kanskje ikke hadde tenkt på.


1. Når du er blitt bitt av insekt eller mygg

Løk kan ofte fungere godt som tillegg til antikløkrem og kan fungere lindrende mot stikk og kløende insektbitt av flere slag. Kutt løken i to og gni den der du ble bitt.

2. Hvis du har øreverk

Fra gammelt av har løken blitt brukt til flere ting, deriblant å løse opp ørevoks. Kutt opp løken i båter og masser innsiden av øregangen, slik som en Q-tips. Kjenn på hvordan hvordan eventuell smerte vil bli redusert. Det er virkestoffene i løken som hjelper til med å myke opp ørevokset i øregangen.

3. Når du er forkjølet

Ikke bare kan den myke opp voks, men løken kan også absorbere andre ting som bakterier og giftstoffer. Dette er svært nyttig sersom du er forkjølet. Sett en hel løk eller en oppstykket løk på en tallerken på nattbordet før du legger deg om kvelden. Neste morgen vil du kjenne på forskjellen og at symptomene på forkjølelse har gitt seg.

4. De ganger feberen setter innDet høres kanskje litt merkelig ut, men et annet triks er å putte den i sokkene dine før du går til sengs. Det kan lindre både feber og influensalignende symptomer, og akkurat som med forkjølelsen tar det litt tid – En god natts søvn med løk i strømpene lindrer feber og influensa i løpet av natten.

5. Hvis blodsukkernivåene er som berg-og-dalbane

Løken inneholder masse proteiner, fibre, krom, vitamin C og andre aktive ingredienser som gjør at hvis du spiser løk regelmessig, vil du kjenne at det kan både senke kolesterolnivåene og holde blodsukkeret på et stabilt og sunt nivå.

Tilleggsinfo:

Faktisk har løken enda flere nyttige bruksområder. Som nevnt ovenfor absorberer den bakterier, og hvis du kutt i en løken og lar den stå, vil den rense luften i hjemmet ditt selv om det kanskje lukter litt sterkt.
Har du flere tips? Legg de igjen i kommentarfeltet vårt! Del denne artikkelen hvis du ble overrasket over hva løken faktisk kan brukes til!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->