Går du til sengs med fuktig hår? Dette er hvorfor du IKKE bør gjøre det!


Mange pleier å gå rett fra dusjen og til sengs med vått hår, noe man man absolutt ikke bør gjøre. Mange plager kan faktisk oppstå når man sover med fuktig eller vått hår.

Her er det ikke snakk om forkjølelse eller lungebetennelse, det kan faktisk utløse helt andre helseproblemer og plager.

Når vi går til sengs med fuktig eller vått hår, holdes det på fuktigheten helt inntil hodebunnen. Det er ikke bra for hodebunnen og forårsaker ofte en irriterende kløefornemmelse.

Av samme grunn bør du heller ikke ha et håndkle på hodet for lenge, for det har samme effekten.


Konsekvenser av å sove med vått hår:

Hår kan knekke
Når håret er vått, er det større sjans for at hårstråene knekker. Å sove med vått hår øker kun risikoen for brudd og flisete tupper.

Klebrig og flokete hår
Å sove med vått hår vil forårsake «klissete» hår og det kan bli flokete og uregjerlig, noe som gjør morgenen litt mer gretten.

Hodepine
Det våte håret holder på fuktigheten gjennom hele natten. Når vi sover, stiger kroppstemperaturen og dermed vil det blir en stor temperaturforskjell, som kan føre til hodepine.

Kløe
Forskjellige typer kløe kan oppstå med vått hår i løpet av natten. Dette skjer på grunn av at fuktigheten som ligger i huden på hodet. Den kan også tørke ut huden.

Foto: newsmagazine.com

Infeksjoner
Vått hår på hodeputen eller håndkleet, blir fort den perfekte grobunn for bakterier. Dette er å ønske infeksjonene velkommen.

Muskelsmerter
På grunn av de samme temperaturendringene som kan gi hodepine, kan det å sove med vått hår føre til muskelsmerter eller i verste fall kramper.Flass
Når hodebunnen blir liggende fuktig over lengre tid, blir det en forferdelig forstyrrelse for talgkjertlene i hodebunnen. Som et resultat vil disse kjertlene enten begynne å produsere mer eller mindre olje, noe som kan forstyrre den naturlige pH-balansen i hodebunnen, utløse flass eller gi en oljete, fet hodebunn.

Husk dette neste gang du går fra dusjen mot soverommet rundt leggetid. Det er bedre å ta en runde med hårføneren enn å gå til sengs med vått eller fuktig hår!

DEL gjerne disse tipsene på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->