For tredje året på rad ble Chile ble valgt som den beste destinasjonen for eventyrlig turisme i «World Travel Awards i 2017», kjent som «turismens Oscar». Landet har slått fantastiske destinasjoner som Brasil, Argentina, Colombia, Ecuador, Peru og Uruguay.

Med denne nye tittelen, håper Chile å gå inn i verdensrankingen som den beste noensinne. Det vil avgjøres i Vietnam og annonseres den 10. desember.

Flickr

Siden 1993, fremhevet World Travel Awards de beste i reiselivsnæringen. Vinnerne ble annonsert på kvelden sist lørdag i Riviera Maya i Mexico.

Chile har en høyst spesiell geografi for naturopplevelser, inkludert tørre ørkener i Atacama, Andesfjellene, Stillehavet, det chilenske Patagonia, vulkaner og isbreer. En fjerdedel av sitt territorium byr på verneområder hvor besøkende får et møte med en fantastisk flora og fauna.

Les videre og se noen aktiviteter som Chile tilbyr for overlegen opplevelsesturisme.

Nordområdene og Atacama-ørkenen

Wikimedia Commons

For de som liker paragliding, er byen Iquique blant de ti beste stedene i verden å dra til. I dette området, mellom Atacama-ørkenen og Stillehavet, er det ikke bare de beste forholdene for flyging, men også et temperert klima som inviterer til å nyte strendene og friluftslivet.

Noen kilometer lenger sør er San Pedro de Atacama, en landsby som ligger i midten av de tørreste ørkenene i verden som er grunnlaget for å utforske og gå gjennom denne imponerende regionen. Her er Salar de Atacama, Valle de la Luna, de Tatio geysirer, Cordillera de la Sal, blant mange andre landskap som motiverer til utforskning og eventyr.

Det har også vulkaner som omgir dette landskapet. Å klatre disse vulkanene er en opplevelse som krever minst to dager. For eksempel vulkanene Licancabur, Lascar og Llullaillaco.

Isbreer og ski i Valle Central

alojamientoenchile.cl

Selv om de er truet av utryddelse, er det mer enn 2000 isbreer i Chile, og mange av dem er ukjent. I nærheten av Santiago, hovedstaden, kan du nå det med en 4-5 timers biltur. «El Glacier El Morado» er inne i dalen «Cajon de Maipo» og dit kan du komme ut etter litt over en time fra det urbane området.

Wikimedia Commons

I løpet av vinteren faller snøen i det sentrale området av Andesfjellene og gir tilgang til de beste skibakkene. Aktivitetene er for eksperter, nybegynnere, turgåere og eventyrere og har det imponerende fjellet som som ryggrad tvers gjennom den chilenske fastlandet. Ski skiller seg ut, selvfølgelig, men det er også snowboard, aking, fotturer med truger, blant annet.

Sørområdene og det legendariske Patagonia

Wikimedia Commons

Turområdet «Carretera Austral» har mer enn 1200 kilometer og hver kilometer er det alltid steder å ta bilde av som skoger, elver, fosser, innsjøer, fjorder, fjell og isbreer.

«Torres del Paine» nasjonalpark er på den sørlige enden av chilenske Patagonia. Det ble erklært biosfærereservat av UNESCO i 1978. Det er et beskyttet område på 227 hektar, med et økosystemer, som inkluderer vann, isbreer, elver, gressletter, fosser, skog og deres spesielle granittfjell. Disse attraksjonene har plassert Chile som en av de beste natur-reisemål på planeten, ifølge «National Geographic Traveler» magasinet.

Se reiseguiden nedenfor med de spektakulære destinasjoner som krever kvasse turstøvler – og DEL saken med dine Facebook-venner!

Annonser: