Flyselskapet fløy nettopp et helt fly fullt av kjæledyr ut av orkanrammede Houston


Dusinvis av katter og hunder ble nylig fløyet til San Diego for adopsjon, etter orkanen i Houston, for å frigjøre plass hos dyreherbergene.

Rundt 80 foreldreløse hunder og katter denne uken som de ble fløyet fra overfylte krisesentre i orkanrammede Houston og på vei til nye liv i California.

Dusinvis av dyrebur ble pakket inn i en flight til San Diego på tirsdag, takket være frivillige fra flyselskapet og ulike dyreredningsgrupper.

Den omtrentlige 2400 kilometers-turen frigjorde plass på dyreherbergene, noe som trengs ettersom kjæledyr dessverre har blitt forlatt av sine eiere under orkanen. Dyrene som tok flyet til San Diego var allerede på disse herbergene før stormen.


«Det er krisesentre som har blitt herjet av orkanen Harvey, uten strøm og uten forsyninger,” sier senterets president Mike Arms.

“Vi har tatt inn et overveldende antall foreldreløse hunder og katter som hadde bebodd disse tilfluktsrommene før stormen, og ble plutselig avlivet rett og slett fordi de ikke hadde noe sted å gå,» sier han i en pressemelding.

SOUTHWEST AIRLINES

Søte bilder og videoer av frivillige som hjelper dyrene deles nå i rekordfart på Internett.

Twitter

Helen Woodward Senteret inngikk samarbeid med Southwest Airlines i 2012 for å flytte 60 hunder og katter på en donert charterfly ut av New Jersey etter orkanen Sandy. Duoen har også hjulpet evakuere dyr fra områder berørt av orkanen Katrina i 2005, ifølge til senterets hjemmeside.

Jennifer Shorey, senterets direktør for operasjoner, understreket viktigheten av slike tiltak.

“Du ser på alle disse ansiktene og vet at deres opphold på krisesenteret var ment å være midlertidig,” sa hun til Fox 5 San Diego. “Det skulle lede dem til et permanent hjem, men når noe så ødeleggende som en orkan treffer går jo ikke det.”



San Diego var ikke det eneste stedet som fikk mange av Houstons firbente evakuerte.

Twitter

«Wings of Rescue» fløy også 180 hunder og katter fra Texas til Waukegan i Illinois denne uken i håp om å finne dem nye hjem. De planlegger flere flyreiser til hundrevis av dyr i Florida som orkanen Irma på kysten truer.

Mange dyretilfluktsrom rundt om i landet har deltatt i lignende innsats siden Harvey truffet. De som ønsker å hjelpe dyr rammet av stormene blir oppfordret til å adoptere midlertidig fosterhjemskjæledyr, noe som frigjør mer plass i de lokale tilfluktsrommene for dyr som nylig er blitt hjemløse eller atskilte fra sine eiere.

Se videoen om den fantastiske innsatsen og DEL denne saken på Facebook!





HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->