Filmskaper Marion Poizeau har filmet fødselen av iransk surfing i sin dokumentar – og det er kvinnene som leder an!


Filmskaper Marion Poizeau har fanget fødselen av det iranske surfingemiljøet i hennes nye film, «Into The Sea», en dokumentar om kvinner som leder an i å skape et miljø for surfing i Iran.

Det er ikke så mange som tenker på å surfe i Iran. Landet som er mer kjent for sin olje er sjelden snakket om i sammenheng med sportslig kultur, men Iran er besatt av fotball, basketball og selvfølgelig innendørs skianlegg.

Youtube

Nå kan surfing legges til listen. Men overraskende nok, for et land som har et rykte for å undertrykke kvinner, er det kvinner som er de banebrytende innen sporten i Iran og det fører til massivt skiftende oppfatninger.


Twitter

Poizeau utforsker den kulturelle fascinasjonen med den voksende sporten og kvinners myndiggjøring gjennom den. Iran er riktignok ansett for å være det mest fremoverlente landet kulturelt sett, og et av de arabiske land som gir kvinner mest frihet.

– Kvinner driver allerede mye med sport i Iran. Jeg vet ikke hvor langt de vil gå, men de deltar allerede i internasjonale konkurranser. De er sterke kvinner, sier Marion til Huck Magazine.

Skal vi tro Marion har det ikke bare vært lett å få til å lage filmen, men meget berikende, uansett.

– Å filme en slik historie i Iran var ikke så lett, men jeg hadde støtte fra ambassaden og de lokale lederne i regionen. Jeg innser at å dele denne historien med kunst kan skape en følelse av solidaritet og en masse folk hjalp meg til å få det til å skje.

– Den mest givende delen av filmingen var å kunne jobbe med fantastiske iranske teknikere og filmskapere, sier Poizeau.

Nedenfor finner du traileren til filmen, hele filmen kan sees her.Se traileren til dokumentaren og DEL denne saken med dine Facebook-venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->