Fem symptomer på brystkreft alle kvinner burde være oppmerksomme på.


Brystkreft er en svært reell fare, og en veldig skremmende sykdom som rammer over 12% av alle kvinner. Men det er noen ting du kan gjøre for å forebygge at brystkreft kommer inn i livet ditt.

Selvsagt kan du føre en sunn livsstil; spise godt, trene ofte, bruke solkrem når du går ute i sola, etc. Men brystkreft er en genetisk kreft, noe som betyr at dersom sykdommen er i dine gener, og det er ikke mye du kan gjøre annet enn å stoppe den fra å potensielt oppstå.

Det du kan gjøre, er imidlertid være oppmerksom på symptomer på brystkreft. Å være i stand til raskt å identifisere varseltegnene på denne sykdommen er den mest sikre måten å oppdage, behandle, og komme seg etter kreft.

Se hva du må være var på nedenfor.


Å sjekke deg for eventuelle symptomer er den enkleste og mest grundige måten å holde et øye med formen på brystene året rundt.

1. Sjekk deg etter «den tiden av måneden»
Mens du bør sjekke brystene dine regelmessig, er den beste tiden å gjøre det er i dagene etter mensen. Alt du trenger å gjøre er å løfte armen rett opp i luften og føle på brystene med fingrene, og trykke ned hele overflaten av hvert bryst. Sørg også for å føle under armhulen også; du kanskje ikke klar over det, men dette et annet sted hvor symptomene på kreft kan vise seg.

2. VIT hva du leter etter
Tenk på hvor du skal ta og hvor ofte du gjør det, men hva er det du leter etter inni brystet når du gir deg selv et bryst (og armhulen) et klyp. Føl etter klumper.
Det er viktig å vite at det er mange grunner til at brystene kan føles klumpete uten tilknytning til brystkreft; infeksjoner, arrvev, og cyster er bare noen få (og vanligvis ikke farlige) grunner til at brystet kan være klumpete. Dette er grunnen til at regelmessige brystundersøkelser er så viktige! Du må vite hvordan brystene føles normalt slik at du er sikker når det er en om klump. Vanligvis vil kreft klumper være vanskelig, vanskelig å flytte, og smertefritt å ta på. Disse klumpene kan vises i brystene eller armhulene.

3. Sjekk huden
Når du har gjort en typisk sjekk etter klumper, gi brystene et blikk. Det er lurt å sjekke og sørge for at det ikke er noen synlige endringer i huden på brystet.

De vanligste ytre symptomer er:
– Prikkete huden
– Rynket hud
– Tykkere hud
– Rødlig hud
– Skjellende hud
– Utflatet hud
– Innrykk i bryst(er)
– Hvis brystene er hovne eller ømme i lang tid, kan dette også være potensielle symptomer

4. Sjekk brystvorten.
Likeledes er det med brystvorten på hvert bryst, de må evalueres for endringer. Hvis du ser noe rart i huden på brystet eller brystvorten, ta bekymringene med til legen din.

De vanligste faresignaler på brystvortene er:
– Smerte
– Rødhet
– Skjelling
– Kløe
– Fortykning
– Vrengning
– Utflod (ikke morsmelk)

Foto: Howcast/YouTube5. Få en lege til å se på det.
Enten du går til legen med en bekymring eller noe du har lagt merke til eller er om du rett og slett tar din årlige sjekk, sørg for at legen utfører bryst eksaminering. De kan være i stand til å føle eller sanse symptomer du har oversett eller bekrefte / avkrefte at potensielle symptomer er farlige.

Sørg for at du ringer eller går til legen din med eventuelle problemer du har.

Husk, bedre å være føre var! DEL denne saken på Facebook for å spre kunnskapen!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->