Smør eplecidereddik på huden din, og du vil bli overrasket over hva som skjer med aldersflekkene og kvisene dine.


Hudproblemer som eksem, kviser og pigmentflekker er en årsak til bekymring for mange mennesker. Hud irriteres og stygge blemmer kan ha nytte av behandling, men det er vanligvis ikke lett å fikse alt i en håndvending.

Faktisk, er det mange mennesker som lider av hudproblemer som har en tendens til å finne seg kremer og salver som noen ganger irritere huden ytterligere.

Finnes det en mer naturlig tilnærming til behandling av hudproblemer?

Hva er eplecidereddik?
Folk er mest kjent med eplecidereddik som matlagingsingrediens, men det er på tide å tenke litt utenfor boksen. Eplecidereddik har rett PH verdi, naturlige alfa-hydroksysyrer og eddiksyre som lar eddik fungere som beroligende og reparerende middel for huden.


Hvorfor eplecidereddik på huden?
Eplecidereddik har fått et rykte som en utmerket reparatør av alt fra moderat tørr hud til mer alvorlige problemer som for eksempel psoriasis.

Eddik har et pH-nivå som er svært lik menneskelig hud. Denne likheten er det som gjør at eddik kan lindre tørr og kløende hud. I tillegg er det naturlige syrer som minimerer porene og strammer huden, og dermed virker som en naturlig hud-toner.

4 vanlige måter å bruke eplecidereddik på

Aldersflekker
Alfa-hydroxy-syrene som naturlig finnes i eplecidereddik kan hjelpe å fjerne døde hudceller. Over tid, kan regelmessig bruk bidra til å redusere tegn på alder flekker på huden.

Påfør eplecidereddik direkte på aldersflekkene. Bruk en bomullsdott eller myk svamp på rett område av huden. La ligge på i 30 minutter. Gjenta to ganger per dag i inntil seks uker for best resultat.

Akne
Den eplesyre som finnes i eplecidereddik gjør den også til fantastisk ansiktsrens. Ikke bare beroliger den huden, men det fungerer også som en soppdrepende og antibakteriell behandling.

Skyll problemområdet med eplecidereddik, og rengjør godt med friskt vann etterpå.

Hud toner
De strammende egenskapene i eplecidereddik kan bidra til å redusere porer og bedre blodsirkulasjonen i huden.Bland ½ kopp vann og ½ kopp eple cider eddik med noen dråper lavendelolje. Påfør direkte på huden med en bomullsdott, og la blandingen sitte på huden i to minutter. Skyll grundig med rent vann. Gjenta inntil to ganger per dag.

Lindre solbrenthet
Solbrent hud kan brenne og klø, noe som gir en ubehagelig og langsom helbredelsesprosess. Eplecidereddik er et naturlig lindrende, noe som betyr at det kan bidra til raskere redusering av kløe og svie.

Bland like deler av kaldt vann og eple cider eddik. Påfør direkte på huden ved å gni forsiktig på brent hud. Gjenta flere ganger per dag etter behov for beroligende.

Andre aspekter:
Eple cider eddik i hudpleie kan være gunstig, men resultatene kommer ikke over natten og er ikke idiotsikre.
– Noen hud problemer er alvorlige og krever en strengere behandlingsplan enn bare eddik. For eksempel, i enkelte tilfeller kreves antibiotika.
– Eple cider eddik kan være hudirriterende og bør ikke brukes på åpne sår. Selv om det er et naturlig produkt, er det fortsatt mulighet for en allergisk reaksjon.
– Hudsykdommer kan gjøres verre. I noen tilfeller kan eple cider eddik forårsake en brennende følelse eller betent hud.

Det er viktig å søke råd fra kvalifiserte fagfolk før bruk, eller om noen av de ovennevnte problemene oppstår.

DEL gjerne tipsene med dine venner på Facebook!

Forsidebilde: Remedydaily

HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->