En flokk hjortedyr var fanget i det iskalde vannet – da strømmet de barmhjertige smaritanene til umiddelbart


Wapiti (eller elk) er det nest største hjortedyret i verden, om man regner amerikansk elg og europeisk elg til samme art. Den er typisk utbredt i eller nært skogsterreng i Nord-Amerika, Sibir og Sentral-Asia.

Den 29. desember 2017 ved et naturreservat i Wyoming i USA, holdt det på å gå fryktelig galt for 13 wapitier. De hadde gått gjennom isen og satt bom fast i det iskalde vannet. Hvis ingen hadde lagt merke til dem, ville historien hatt en tragisk slutt.

Heldigvis oppdaget en mann på vei til jobben dyrene, og etter noen telefoner dukket det opp flere som kunne hjelpe til.

«Før vi visste ordet av det var det 30-40 personer der for å hjelpe til», sier Dustin Jones som var en av de første på stedet. «Vi begynte å hakke en vei i isen slik at dyrene kunne gå opp på land – men de var så kalde at de ikke klarte å bevege seg. Da begynte vi å ta tak i dem én etter én, og dra dem ut.»


Dyrene er store, og de kan lett skade mennesker når de er redde. I tillegg kunne isen menneskene stod på, lett gi etter, men alle var fast bestemte på å redde flokken. Etter en stund fikk de alle 13 wapitiene ut, og alle overlevde. Et par av kalvene var svært nedkjølte, men de kom seg etterhvert.

Se videoene av redningsaksjonen her, og DEL gjerne videre for å hylle disse heltene!

 

 


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->