Eksperter sier at strikking og hekling kan ha fantastiske helsefordeler.


Bilde: Wikipedia
Kilde: Littlethings

Å strikke og hekle har vært populært i mange år. Tidligere var det nødvendig for å lage varme klær, mens nå er det mest en hobby som mennesker i aldre aldre liker. Det er noe eget med å lage noe helt fra bunn med egne hender!

Men, å strikke gir deg mer enn bare noen nye klesplagg, grytekluter eller tepper; eksperter sier at det også gir deg masse helsefordeler.

Bilde: Wikipedia

Bilde: Wikipedia


Fordel #1: Lavere puls og blodtrykk
Hvis du strikker eller hekler selv, vet du sikkert hvor avslappende det er. Men å slappe er mer enn bare den deilige følelsen; det senker stresset i kroppen, og du får lavere blodtrykk.

Fordel #2: Du holder fingrene dine i form
Når du strikker eller hekler må du bevege fingrene dine raskt og presist. Denne øvelsen er fin for å holde fingerleddene myke, og musklene i hendene dine får trening. Det hjelper også de med gikt å ikke stivne til i fingrene.

Fordel #3: Du blir bedre i hoderegning
Tro det eller ei, men du kan bli vesentlig kjappere i hoderegning av å strikke på regelmessig basis. Selv om du slapper av, teller du, ganger, måler og lager mønster, alt som er relatert til matematikk.

Alle disse prosessene skjer som regel ubevisst, men effekten på hjernen din er den samme.

Bilde: Wikipedia

Bilde: Wikipedia

Fordel #4: Demper angst
Om du sliter med angst kan du ha fordel av å strikke. Det lar hjernen din slappe av og fokusere på noe annet, og vonde tanker kan bli glemt.

Fordel #5: Det bedrer hukommelsen din
Akkurat som med matte, så går strikking i stor grad ut på å huske visse regler. Du må huske hvilke farger som kommer når, hvor mange rader og masker du skal ha hvor – og alt dette trener opp hukommelsen din.

Fordel #6: Det kan hjelpe mot smerter
Ved å strikke eller hekle skifter hjernen fokus, og personer med kroniske smerter finner hobbyen beroligende – det gjør dem mindre oppmerksomme på smertene, og får dem til å tenke på noe annet. Og dette hjelper ikke bare for fysiske smerter; personer med depresjoner kan også ha samme fordelen av strikking.Bilde: Wikipedia

Bilde: Wikipedia

Fordel #7: Du spiser mindre snacks
Om hendene dine er opptatt med strikketøyet, er det ekstra tiltak å strekke seg etter godteskålen. Folk som strikker spiser sjeldnere snacks, og om du ofte finner deg selv sittende og proppe i deg snacks eller godteri foran TVen, bør du prøve å finne frem strikketøyet i stedet. Er hendene dine opptatt med å lage en fin genser klarer du ikke dytte i deg potetgull samtidig.

Fordel #8: Holder hjernen din frisk i årevis
Studier viser at hos eldre mennesker har de som strikker mindre sjanser for å utvikle alders-relaterte hukommelsesproblemer. Studien viser at hjernen er i mye bedre form hos de mellom 70 og 90 år som strikker enn de som ikke strikker.

Fordel #9: Gir deg en følelse av at du gjør noe med mening
Å ha et mål gir deg en følelse av at du gjør noe med mening. Hvor mange timer har du ikke sittet og sett på TV eller sittet foran PCen og kastet bort tid? Ved å strikke kan du lage gaver, genser, skjerf, tepper, grytekluter og mye annet. Følelsen av å lage noe selv er noe de fleste finner tilfredsstillende.

Fordel #10: Det gir deg en selvtillitsboost
Å jobbe med et prosjekt er tilfredsstillende – men å bli ferdig og nå et mål er enda bedre. Å sitte igjen med en fysisk gjenstand som du har laget helt selv gir en helt spesiell følelse.

Strikker du? Hvis ikke har du nå fått 10 gode grunner til å starte! Del gjerne disse fordelene videre med dine venner på Facebook!

HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->