Dratt kredittkortet i ferien? Slik blir du kvitt feriegjelden!


Sommerferien går mot slutten for veldig mange nordmenn i disse tider og man går tilbake til “normalen”. Alle har godt av sommerferie men man kommer ikke unna at sommerferien tærer på lommeboken til de aller fleste. 3-4 uker med dager som skal fylles med god mat, god drikke og ikke minst aktiviteter. Til tross for at vi i Norge har en meget god ordning med feriepenger så er det mange som opplever å få en stor og sur regning på sommerferien i august. Så hva gjør man hvis man har dratt kredittkortet når man har ferie og ikke har råd til regningen? Du må betale den før du får inkasso og betalingsanmerkninger. Du bør ikke utsette regningen eller låne mer penger for å betale regningen.

Vi har derfor laget en liste over ting du kan gjøre for å dekke inn kredittkortregningen etter sommerferien:

Selg ting du ikke bruker 

Dette er den enkleste tingen å gjøre for å få inn pengene du mangler. Det kan være at du har en Play Station du ikke bruker, kanskje en sykkel eller kanskje en kostbar veske? Uansett hva det er så kan du få penger for den. Den beste måten å selge ting på er å bruke Finn.no. Der kan du gratis legge ut ting på torget. En annen plass du kan legge ut ting er å bruke Facebook sin markedsplass, den er gratis.


Det er ikke uvanlig at man kan få inn flere tusen bare ved å selge ting man ikke bruker. Kanskje er det nok for å dekke inn det du skylder. Uansett så teller hver eneste krone du tjener positivt inn på nedbetalingen.

Tjen ekstra penger 

Veldig mange har fast inntekt og det kan virke vanskelig å tjene ekstra penger men det finnes mange muligheter for deg som er litt kreativ. Du kan vaske hus, klippe gress eller du kan skrive innhold for andre nettsider. Det er faktisk fint mulig å tjene noen tusen ekstra for å dekke inn regningen ved å finne jobber på Finn.no

Skattetrekk 

Veldig mange nordmenn skatter en alt for høy prosent på hver månedslønn. De gjør dette for å kunne få igjen penger på skatten neste år. Hvis du har fått en høy kredittkortregning så kan det være at du kan ha alt du skylder til gode på skatten. For å finne ut hvor mye penger du har til gode så kan du bruke kalkulatoren til Skattetaten.

Dekk det inn med årets feriepenger 

Feriepenger du har opptjent i år kan du få utbetalt i år. Det må skattes 50% av disse men du vil evt få disse igjen på neste års skatteoppgjør. Det er veldig kjedelig å bruke pengene du har spart opp i år på ferien men du kan være smart. Betal det du skylder og spar penger til neste års ferie på siden. Da slipper du å betale renter og du vil ikke lide noen nød når neste års oppgjør kommer.

Hvis du ikke klarer å dekke alt inn med disse tipsene så anbefaler vi en heftig nedbetalingsplan over kort tid hvor du kutter kostnader helt til gjelden er betalt ned. Til neste år så bør du huske på at du kun bør holde deg til pengene du har og ikke pengene som er tilgjengelig på krita!
HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->