Dette bør du vite om hårtap – tingene som fungerer


Mange menn opplever i løpet av livet å miste håret. Fra 20 års alderen vil 20% av alle menn oppleve hårtap. 30% i 30-årene, 40% i 40-årene, 50% i 50-årene og så videre. Med andre ord vil majoriteten oppleve å bli tynnere på toppen i løpet av livet!

Det mange ikke er klar over, er at det finnes medisiner man kan ta, som kan stoppe hårtapet, og også gi økt gjenvekst av hår.

Det finnes kort fortalt tre forskjellige legemidler du bør ta, som har god dokumentert effekt. Disse tre kalles «de tre store», og består av en tablett som bør taes daglig, en spray som må brukes 2 ganger om dagen samt en sjampo som bør brukes 1-2 ganger per uke.

Finasterid – vidundertabletten
Tabletten du kan ta, stopper hårtapet hos 90% av de som bruker den. Den har vært på markedet siden 90-tallet, og må taes daglig.


Dette legemiddelet må man ha resept for å få tak i. Du må derfor gå til legen din, slik at hen kan bekrefte at du har hårtap, før du får tabletten. Finasterid er kjent for å stoppe hårtapet hos hele 90% av de som bruker det!

Recrea Forte – spray
Du har kanskje sett reklame for Recrea Forte, en spray du sprayer i hodebunenn din? Denne sprayen fungerer faktisk. Recrea Forte inneholder 5% minoksidil, som utvider blodårene dine. Om du bruker denne sprayen lokalt i hodebunnen, vil blodårene utvides, og håret ditt vil få mer næring. Dette fører til økt hårvekst hos de fleste som bruker dette reseptfrie legemiddelet.

Sprayen gir få/ingen bivirkninger og er veldokumentert.

Fungoral – sjampo
Denne sjampoen kan det godt hende du allerede har prøvd. Fungoral, en sjampo med 2% ketokonazol, blir ofte brukt som behandling mot sebboreisk eksem. Men den har også vist seg å ha god effekt mot hårtap. Studier viser at denne sjampoen kan ha like god effekt som Recrea Forte!

Flere tips? Trenger du flere tips mot hårtap? Sjekk ut Hårtapsnett.no!

Annet enn «de tre store» er det et par ting til du bør passe på, dersom du vil unngå hårtap.

Få i deg nok vitaminer!
Vitaminmangel kan faktisk føre til hårtap. De gode nyheten er at dersom du mister håret på grunn av for lite vitaminer, så vil du få tilbake håret når du får i deg nok vitaminer igjen.

Viktige vitaminer du bør få i deg er blant annet vitamin A, vitamin B, vitamin C og vitamin D.Ikke glem mineralene!
Det er to mineraler det er viktig å få i seg: jern og sink. Mangel på disse mineralene kan føre til hårtap. Men akkurat som med vitaminer, er det gode nyheter her også: du vil få tilbake håret dersom du får i deg nok av disse mineralene igjen!

Da har du fått en del tips – lykke til!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->