Sommeren i Norge er kort, og derfor er det mange som elsker å tørke klærne sine ute mens de har sjansen. Lukten av å legge seg i sengetøy som er nyvasket og har hengt ute er helt spesiell, men det er ikke bare dette som er fordelen ved å tørke klær ute. Med sommeren på vei, skal du derfor i denne artikkelen få vite litt mer om hvorfor du bør vurdere å tørke klærne dine ute med en gang været tillater det.

Det å sette et tørkestativ ut i hagen er det nok mange som har gjort. Men det å tenke over alle de grunnene til at dette faktisk er et utrolig bra valg, er det likevel ikke så mange som gjør. Men i denne artikkelen skal du få et lite innblikk i noen av grunnene til at dette er en skikkelig god idé.

Det er billigere

Det å tørke klær ute er rett og slett billigere enn å tørke det i tørketrommel. Du kan selvsagt tørke klærne sine på et tørkestativ inne, men det tørker både fortere og lukter mye bedre hvis du setter stativet ut i stedet for. Det å kjøre tørketrommelen bruker en del strøm og dette kan du spare ved å la sola tørke klærne dine – helt gratis!

I tillegg tørker det veldig mye raskere ute enn det gjør inne eller i tørketrommelen. Om sommeren kan vaska være tørr på bare en liten halvtime.

Det er bedre for klærne

Det å vaske klærne våre mindre er noe av det beste vi kan gjøre for klærne våre, og det å tørke dem ute, og ikke i tørketrommelen, er en av dem også. Du beholder kvaliteten på klærne mye bedre når du lar sol og vind fikse tørkinga, også ser klærne dine i tillegg utrolig mye flottere ut når de er tørre, enn hvis du hadde tørket dem i trommelen.

Når man tenker på dette punktet alene, har man mer enn grunn nok til å velge å tørke klærne sine ute.

Det er mer miljøvennlig

Det er ikke noen overraskelse at bærekraft også befinner seg på denne lista. For i tillegg til at det å tørke klærne ute i sol og vind gjør at de holder seg penere lengere og gjør at du ofte også slipper strykejernet, er det også mer miljøvennlig fordi du bruker absolutt null ressurser på å tørke klærne dine – fordi sola gjør det for deg.

Annonser: