Denne superhunden jobber dagen lang for at du skal få en tryggere flyreise


På Cherry Capital Airport i USA er det mange rullebaner og mange militære og sivile fly som skal lande og ta til alle døgnets tider. Men det er ikke alltid trygt for flyene å lette og ta av, noen må holde øye med flyplassen. Det er der hunden Piper kommer inn.

Hunden Piper har som jobb å holde rullebanene trygge for jagerfly og helikoptre ved å holde fugler, gnagere og andre ville dyr unna flyplassområdet, slik at de ikke havner i jetmotorene på flyene eller rotoren på helikopterne, slik at det amerikanske militæret kan få gjort jobben sin.

Over øynene har han spesialtilpassede briller, så han ikke blir blendet av sola når han er på jobb, og på ørene har han hørselvern for hunder, slik at han helt fint kan jobbe rett ved siden av høylytte fly og helikoptere uten å få hørselskader.

På potene har Piper sko som gjør at han tåler å løpe på asfalten når han gjør jobben sin, enten den er glovarm om sommeren, eller frossen om vinteren. Han har også et spesielt seletøy med hemper så han kan heises inn og ut av helikoptere og biler og det har også GPS så mannskapet hans vet hvor han er.


Moralens vokter: Men Piper har også andre ting han bidrar med, han er maskot for mannskapene og bidrar til å heve moralen blant menneskene som jobber på flyplassen, både i og utenfor fartøyene.

A post shared by K-9 Piper (@airportk9) on

A post shared by K-9 Piper (@airportk9) on

Superstjerne: Instagram-profilen til Piper, ‘airportk9’ har 63 000 følgere og det er ikke rart at internett lar seg sjarmere av den tøffe hunden.

A post shared by K-9 Piper (@airportk9) onSommer som vinter: Det er Piper helt likegyldig om han må gjøre jobben sin på varme sommerdager…

A post shared by K-9 Piper (@airportk9) on

…eller om vinteren.

A post shared by K-9 Piper (@airportk9) on

Glad og pålitelig: Mest av alt er Piper en glad hund som elsker jobben sin og en ting er sikkert; man flyr trygt når hunden Piper er på jobb!
A post shared by K-9 Piper (@airportk9) on

Se videoen om den spesielle hunden – og DEL gjerne denne saken med dine Facebook-venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->