Denne 13-åringen har oppfunnet noe til sin bestemor – som kan hjelpe 47 millioner mennesker.


World Alzheimer Rapporter 2016 konstaterer at 47 millioner mennesker har sykdommen Alzheimers.

Den er en uhelbredelig og degenerativ sykdom, som påvirker også nerveceller i hjernen, spesielt de som har med minne å gjøre.

Sykdommen rammer svært mange liv, men enda flere pårørende. Du blir ikke lenger kjent igjen en venn, et familiemedlem eller en partner – en forferdelig del av Alzhemiers.

13-åringen Emma Yang, nektet å se på at hennes bestemor led av Alzheimers, så hun bestemte seg i stedet for å finne en måte å ivareta livskvaliteten til hennes bestemor og andre pasienter.


På ferie i New York, merket Emma at bestemoren ikke kunne huske barnebarnas navn eller alder.

Siden hun var interessert i teknologi og hadde fulgt forskning på programmering, i flere år, bestemte Emma seg for å lage en app for folk som lider av Alzheimers.

– Jeg kunne ikke la min bestemor glemme meg. Hun kjente ikke lenger min far, sier Emma.

Før hun utviklet programmet snakket hun med med 50 Alzheimerspasienter og enda flere eksperter. Så søkte hun om stipend for arbeidet. Hun fikk en pangstart på prosjektet.

Emma vant et stipend fra «Michael Perelstein Memorial Institute» som ga den økonomiske støtten hun trengte for å komme igang.

Appen er nå publisert som prototype, og kan lastes ned. Funksjonen «I dag» fungerer som en slags dagbok.Og en annen funksjon, ‘Jeg’ forteller pasienten hvem de er når de har glemt det.

Et fotogalleri holder styr på slektningene.

Det går også an å se kontaktinformasjon med bilder og slektskap på en egen skjerm.

Twitter
Pasientene kan også holde styr på hva deres slektninger driver med.

Med en identifiseringsfunksjon kan pasienten også trykke et bilde og få vite hva slags forhold de har til den på bildet.

Se videoen hvor Emma forklarer programmet – og DEL saken på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->