Da Elena Desserich var bare fem år gammel da hun og hennes nærmeste fikk de hjerteskjærende nyhetene: Hun hadde en sjelden form for uhelbredelig kreft i hjernen, og legene ga henne bare 135 dager igjen å leve.

Med en modig hjerte og en sjel av gull, samlet lille Elena sin styrke og kjempet mot sykdommen med hvert bein i kroppen.

Elena kjempet mot en diffus iboende pontinske hjernesvulst (DIPG) i ni måneder før hun bare ikke kunne kjempe lenger, og den tok hennes liv.

Foto: YouTube

DIPG er en type sykdom som angriper hjernens celler i vevet i hjernen. Dette vevet består av vitale celler som bidrar til å beskytte hjernens nerveceller. DIPG svulster er funnet på pasienters hjernestammer, noe som betyr at pasientenes mest grunnleggende menneskelige funksjoner som det å puste ikke lenger er i stand til å fungere ordentlig.

Elenas far, Keith, fortalte Daily Mail hvordan familien nektet å la henne diagnosen hindre henne den tiden hun hadde igjen på jorden.

– Vi ønsket å beskytte henne så vi har aldri fortalt henne at hun ikke kan klare det.

– Vi ønsket ikke å fokusere på kreft, istedet ønsket vi å fokusere på å være en familie og gjøre alle de tingene som Elena ønsket å gjøre.

Mens de var opptatt med å gi Elena best mulig liv de resterende dagene, var hun opptatt med et annet viktig prosjekt som foreldrene ikke visste noenting om!

Foto: YouTube

Gjennom flere måneder før hun døde, hadde Elena skapt og gjemt hundrevis av notater rundt i sitt rom. Lite visste hun at disse notatene skulle være nøyaktig hva hennes familie trengte for å presse seg gjennom sorgen over å miste henne.

Mange av notatene var adressert til hennes mor og far, men noen ble laget til søsteren og andre familiemedlemmer. Elenas mor, Brooke Desserich, forklarte at hver håndskrevne brevet var en kilde til trøst for henne.

– Jeg tror notatene var hennes måte å fortelle oss at alt ville gå bra. Det føles som en klem fra henne hver gang vi finner en.

Elena la igjen hundrevis av meldinger til hennes familiemedlemmer – faktisk, det var nok brev til å fylle tre store bokser! De ble funnet i kommodeskuffer, mellom skap, i fotobokser, overalt rundt huset.

To år etter hennes død, hennes bestemte foreldrene seg for å samle notatene og lage en bok ut av dem som heter «Notes Left Behind «. Ikke bare vil folk rundt om i landet være i stand til å ta en titt inn i livet til deres utrolige lille jente, men hennes yngre søster, Grace, vil være i stand til å se hva Elena gjorde!

Foto: YouTube

Se mer om søte Elena i videoen under – og DEL saken på Facebook!

Annonser: