De beste stedene å reise på fotballtur i Storbritannia


Bilde: Pexels

For mange er det en livslang drøm å reise til Storbritannia for å se på en Premier League kamp. Uansett hvem du reiser med, kan en tur kombineres med en rekke andre aktiviteter i de byene der fotball er aller størst. Her er en liten liste med forslag til deg som lurer på hvor turen burde gå og hva annet du kan gjøre.

London

London er en metropol uten like og huser fem lag i årets Premier League. Chelsea, Arsenal, West Ham, Crystal Palace og Tottenham Hotspur har alle sine hjem der. Med så mange lag i én by er det ikke så vanskelig å få en billett om du ikke er så kresen på hvilket lag du vil se.


Etter kampen er shopping, middag og et show i Londons ‘West-end’ noen av høydepunktene. I tillegg er det vitenskapelige museet et av de mest spennende museene i hele landet, og det ligger kun et steinkast unna en rekke andre gode museer. Om du vil utforske nattelivet trenger du ikke lete langt, for London har noe for enhver smak.


Kilde: Unsplash

Manchester

Enten du vil til Old Trafford eller Etihad Stadium finnes det mye gøy å gjøre i Manchester. Om ikke fotballmuseet frister kan vi anbefale å gå en tur i Northern Quarter som er et av de hippeste strøkene. Der finner du gode kafeer, restauranter og mange små, uavhengige butikker.

Årets begivenhet er kampen mellom byrivalene Manchester United og Manchester City som går av stabelen den 7. desember. Oddsen for at Man United kommer blant de fire første på tabellen er 4.50, mens det er 1.002 for Man City. Med andre ord er det tydelige odds som taler mot en seier til Man City, ikke bare i deres kamp om Man United, men også i ligaen forøvrig.

Liverpool

Liverpool FC er sannsynligvis den mest populære klubben ifølge statistikken på antall nordmenn i en Engelsk supporterklubben. Deres 2019/20 sesong åpnet med en nesten ustoppelig rekke seire, og det ligger an til enda mer festfotball på Anfield. Selv om Everton også holder til i Liverpool så anbefaler vi å ta turen en helg der de spiller mot en av sine erkerivaler.

Liverpool kan også friste med en rekke andre severdigheter som The Beatles museet, og hjembyen til det ikoniske bandet er fortsatt full av musikk. Hvorfor ikke ta turen til Cavern club, som var stedet der The Beatles spilte på 60-tallet? Det er fortsatt på listen av byens beste konsertlokaler.

Kilde: UnsplashGlasgow

Om ikke disse stedene frister kan det hende at du har lyst til å se et nytt sted, eller så holder ikke ditt lag til i England. Det er en god del byer i Skottland som også kan by på fotball, kultur og uteliv, så er det også verdt å ta turen nord for grensen og opp til Glasgow.

Byen har en god blanding av gode restauranter, mye musikk og to ikoniske fotballag som begge sørger for en utrolig atmosfære på stadion. Om du virkelig vil få det meste ut av turen er det kampen mellom Celtic og Rangers du burde få med deg. Pass på, siden billettene til denne kampen er svært populære, og etter kampen kan du runde kvelden av med en god pint og whisky på en av de mange pubene langs Buchanan street.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->