De 10 beste Michelin-restaurantene i Oslo


I dag reiser teamet vårt til Oslo, Norge for å ta en titt på spise- og drikkestedene som vrimler av den skandinaviske byen.

I Oslo går mat hånd og hånd med kultur, ettersom knutepunkt for musikk og kunst tilbyr noen seriøse spisesteder ( Vippa, Sentralen, Kulturhuset ). I tillegg elsker lokalbefolkningen hjertelig norsk pris ( Grådi, Ett Bord ) og trøster mat fra det fjerne amerikanske sør ( Way Down South ). Arrangert i rekkefølge fra vest til øst, vil matkartet vårt hjelpe deg å velge de beste spisestedene i Oslo.

De beste restaurantene i Oslo

Bass Oslo

For omtrent ett år siden ble det travle Grünerløkke-området begavet nok ende beste restaurantene i Oslo. Ta tak i en stolpe eller i spisesalen, som er dekorert med utsatte fliser, betongvegger, designerlamper og ironiske kunstverk. Velg fire eller fem av menyens rimelige små retter per person. Serviceteamet — så avslappet at du ikke kan fortelle dem bortsett fra gjestene — presenterer de moderne bistro-stilrettene på rustikke håndlagde tallerkener. Prøv biff-tartare, rå kamskjell med mango, trukket storfekjøtt med reddiker eller salsify med Gruyere.


Way Down South

Du vil aldri føle deg ensom på Way Down South i Oslo. Duften av røkt svinekjøtt er så uimotståelig at denne veldig stramme 32-seters klarer å tiltrekke og betjene 150 gjester hver natt i uken. La varemerket saftige ribbeina, fete burgere, sprø stekt kylling og biff brisket danne kjernen i måltidet. For å være ærlig, for slike smakfulle, men ganske fete retter, trenger du definitivt en siderett. Redaksjonen vår valgte enstemmig sprø søtpotetgull til dette, og casino ekspert, Lars Hansen, maisbrød. Vel, vil du være i gastronomisk ekstase på de beste restaurantene i Oslo?

Kolonialen

Pontus Dahlström, medgründer og tidligere sjef sommelier av den tre Michelin stjerne Maaemo, åpnet Kolonialen i fjor. Hjørnerestauranten i det velstående Bislett-området serverer morgenkaffe, lunsj og middag. Nyt østers på halvskallet, klumpet rogn eller biff-tartare til å starte, etterfulgt av torsk med akvavit-krydder, posjert kylling eller glasert svinekjøtt med svart hvitløk som strømnettet. Tilfredsstill den søte tannen din med nordisk-inspirerte desserter, som havtorn ostemasse eller gulrotis med creme anglaise.

Kulturhuset

Ytelses- og arrangementsplass Kulturhuset flyttet nylig og utvidet for å fylle en hel bygning og hage i fire etasjer. Kafeen i første etasje tilbyr frokost og kaffe, samt en velassortert vinbar med snacks som:

 

  • pølser
  • cornichons
  • stort utvalg av oster.

 

I andre etasje er det en ølbar med en omfattende meny med lokale brygger og et tilstøtende bibliotek for lesing, arbeid og drikke. Gå til spillrommet og baren i toppetasjen for shuffleboard og mer vin.

Grådi

Denne de beste restaurantene i Oslo har gjort det omkringliggende Tøyen-området mer innbydende. Navnet betyr “ grådig, ” og kan være en tunge-i-kinnet referanse til matens overkommelighet. Det avslappede, men kunnskapsrike personalet vil gi deg lunsj, snacks, små tallerkener eller brunsj, avhengig av time. Menyen har norsk komfortmat basert på kvalitetsprodukter med en blanding av nordisk og annen fjernere påvirkning. Bestill fiskestokkene med remoulade; braised oksekinn med lingonbær; byggrisotto med lokal ost og vill sopp; eller svinekjøtt, and eller potetpølser ledsaget av tradisjonelle krydder.

Ett Bord

Ett Bord, som har en sentral beliggenhet nær Nationaltheatret og Oslo konserthus, tiltrekker seg kraftlunsjer og spisesteder før konsert, pluss mange gjester som oppsøker denne restauranten utelukkende for sine enkle, hjertelige retter laget med stort sett økologiske produkter fra en gård i nærheten av Oslo. Til lunsj velger du en hovedrett, suppe, salat og dessert ( med alternativer for vegetarianere ). Til middag tilbys en mer forseggjort treretters meny daglig. Nyt enten måltidet ved et felles bord på 24 seter.

Brutus

Brutus de beste restaurantene i Oslo, og tilbyr viner med minimal innblanding i den spartanske stemningen som ofte favoriseres av det unge trendy publikum. Servitører skjenker flasker vin med en avslappet holdning, og hvis du stiller intrikate spørsmål om utvalget, mannskapet vil sannsynligvis bringe deg ned til kjelleren enn å produsere en vinliste. På det åpne kjøkkenet viser kokken enkle, grønnsaksfokuserte retter.

Sentralen

Å leve opp til sitt motto “ fra sparebank til idebank, ” Sentralens pompøse bankbygging ble ombygd for å passe til den nye rollen som kultur- og innovasjonsnav, og har nå de beste restaurantene i Oslo, en kafé og en kafeteria. På restauranten presenterer fire anerkjente norske kokker en moderne meny med sesongbaserte delte plater. Den store kafeen tilbyr tidlig morgen og spiser sent på kvelden, inkludert brød fra eierens eget bakeri og pizza. Og selv om den er mer enn ett år gammel, pakker Sentralen fremdeles spisesteder, hjulpet av en ny kafeteria-meny fra Michael Jordans tidligere private kokk. 

Så vær forberedt på å stå i kø en stund. Og ikke vær redd for å kjede deg. Mens du venter i kø, kan du diskutere matpreferansene dine med andre gjester eller til og med spille spilleautomater på smarttelefonen. Dette er et flott tidsfordriv, spesielt siden mange ressurser tilbyr versjoner av slike spill som ikke krever betaling. Spektakulært spill vil fengsle deg, og du vil ikke legge merke til hvordan bordet ditt i restauranten vil være klart for deg å sette deg ned ved det.

Skippergata

En imponerende bygning fra slutten av 1800-tallet kan nå skryte av 4000 kvadratmeter med plass til kontorer, arrangementer, startups og samarbeidsplass. De beste restaurantene i Oslo foran bygningen tilbyr frokost og lunsj hver dag, etterfulgt av drikke og kaffe om natten. Den ydmyke lunsjmenyen har en daglig rotasjon av forfriskende salater og smørbrød med lokale, organiske og biodynamiske grønnsaker, ost og korn, pluss et utvalg av dekadente glutenfrie kaker, kaker, og ruller.

Vippa

I et stort lager rett ved kanten av Oslo havn er Vippa det nyeste og hippeste mat-, kultur- og musikksenteret i byen. Torsdag til søndag tilbyr nøye utvalgte matbiler et utvalg av forskjellige retter, akkompagnert av en DJ eller live musikk. Unn deg vietnamesiske sommerruller, kinesiske melboller, sørlig chili, syrisk shawarma, japansk ramen, og et utvalg av lokale, organiske og biodynamiske øl, viner og andre brygger. Dette er stedet å vente på solnedgang i Oslo-fjorden.

Konklusjon

Tilhengere av gastronomisk turisme vil helt sikkert like de beste restaurantene i Oslo hver institusjon i byen har en spesiell sjarm. I en av de koselige gamle institusjonene tilbys besøkende utmerkede sjømatretter. I neste gate kan du prøve den deiligste og milde biffen. Og i finalen kan du glede deg over de mest dyktige dessertene fra de beste kokkene. Appetitt dukket opp? Vi prøvde å fremkalle dine beste følelser og ønsker.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->