Demens og Alzheimers er ikke bare forferdelig for de som blir rammet, men også deres nærmeste. Men heldigvis har mange fortsatt klare øyeblikk hvor de er seg selv igjen.

Det var tilfellet for Elaine Rusk sin far, Norm. Hun spurte ham rett ut om han visste at han hadde Alzheimers. Svaret hans er hjertevarmende, og etterlater datteren med et smil fra øre til øre. Norm er et perfekt eksempel på at selv om man ikke alltid husker alt, betyr ikke det at man alltid er «borte».

Da Norm var 89 år gammel ble han diagnostisert med Alzheimers. I stedet for å få panikk, bestemte datteren Elaine seg for å ta seg av faren på fulltid. Nå tilbringer de hele dagen sammen, går på turer ute, spiller spill og maler malerier – en hobby faren hadde i sine yngre dager.

YouTube

Selv om det er både opp- og nedturer, sier Eliane at hun aldri ville vært foruten de øyeblikkene hun har med faren når han er seg selv.

En dag, mens hun filmet, bestemte hun seg for å spørre faren sin om han selv visste at han hadde Alzheimers. Uten å nøle, så Norm på henne, smilte og sa; «Ja, jeg vet jeg har det.»

Å ta seg av noen på fulltid som lider av Alzheimers kan være krevende og frustrerende, men for Eliane er det verdt det. Faren hennes er der fortsatt! Og det er alt hun trenger å vite.

Her er videoen Elaine filmet – del den gjerne med dine venner på Facebook!

Annonser: