Datteren begynner med voldsomme oppkast under turen – timer senere finner moen ut at hun er død!


Når været er fint, liker folk over hele verden å nyte det flotte utendørslivet med en tur.

Noen erfarne turgåere utfordrer seg til å nå nye høyder hver gang de går ut. Men sporten som tiltrekker seg folk på alle treningsnivåer på grunn av den relativt enkle tilgangen, kommer ikke det uten visse farer. De fleste frykter dyrelivet som krysser stier, som bjørner og andre rovdyr; andre bekymrer seg for risikoen for skade.

Få vandrere anser en vanlig medisinsk tilstand å være noen grunn til bekymring. Men da den erfarne turgåeren Susie DeForest gikk på Colorado Conundrum Creek Trail, kunne hun aldri ha kjent hva som skulle skje i neste øyeblikk.


DeForest og tre nære venner satt ut på en 8,5 kilometer lang sti, fast bestemt på å ha det gøy. Alle fire kvinnene var erfarne turgåere fra Pennsylvania. Til tross for dette ble DeForest plutselig syk langs stien. Gruppen ble tvunget til å stoppe og lage leir i håp om at DeForest ville komme seg igjen.

Men da hennes tilstand bare fortsatte med å forværre seg, besluttet to av DeForests venner å gå tilbake nedover stien for å få hjelp. Den tredje ble hos henne. Et forsøk med redningshelikopter for å hente den syke kvinnen feilet da den ikke kunne finne et sted å lande. Da det andre helikopteret ankom, var 20 år gamle Susie DeForest desverre død.

Siden tragedien har skjedd, har DeForests mor, Kate, tatt til Facebook for å advare om farene som drepte datteren hennes. DeForests mor skrev at datteren hennes døde av akutt høydesyke.

Med symptomer som oppkast, hodepine og søvnløshet er akutt høyde sykdom en tilstand som eventyrere noen ganger lider av. Det er forårsaket av lavere nivåer av oksygen og redusert lufttrykk, og turgåere som opplever dette, gjør det ofte fordi de klatrer opp for raskt.

Her er det bare én ting å gjøre – Det anbefales å klatre ned til en lavere høyde umiddelbart. Dessverre var DeForest og vennene hennes uvitende om hva som førte til at hun var så syk og ble værende i høyden.

Hadde de visst dette, kunne DeForest fortsatt være i live i dag. Forhåpentligvis kan andre ved å spre bevissthet om farene ved høydesyke og forhindre at de eller deres venner lider samme skjebne.

I Norge har vi ikke noen fjelltopper hvor man plutselig kan få høydesyke helt uten videre, så vi forholder oss til DNTs Fjellvettregler.Vær varsom og DEL denne saken med dine Facebook-venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->