Banken mistet 66 ansatte i terrorangrepet – måten de har håndtert det på, går nå verden rundt


Den 11. september 2001 mistet 66 menn og kvinner som jobbet for investeringsbankfirmaet Sandler O’Neill & Partners i 104. etasje i World Trade Center livet. I de forferdelige dagene som fulgte terrorangrepene, besluttet selskapet å sette opp en konto for å betale for høyskoleutdanning for alle 76 barna av sine fallne kolleger.

Det er nå 16 år siden terrorangrepet 11. september 2001, det mest omfattende terroranslaget i USAs historie, både når det gjelder materielle skader og antall drepte. Fire sivile fly ble kapret. To av dem ble med få minutters mellomrom styrtet inn i Verdens handelssenter (World Trade Center) i New York. Et tredje fly ble styrtet inn i forsvarsdepartementets hovedkvarter The Pentagon i Washington, D.C. Det fjerde og siste flyet gikk i bakken i Pennsylvania.


GoodNews Network ringte firmaet og fant ut at 54 unge menn og kvinner har fått collegepenger til nå, med 22 unge menn og kvinner som fortsatt er kvalifiserte. De 54 som går eller har gått på college har gått til alle slags høyskoler som er tenkelige – fra Stanford til Notre Dame til fellesskoler og tekniske institutter.

Fire studenter har deltatt på Boston College, skolen til Welles Crowther, den 24 år gamle ansatte som reddet opptil 12 personer i sørtårnet før han løp tilbake for å redde enda flere mennesker. Han ble aldri sett igjen.

Det yngste barnet som er kvalifisert, ble født seks uker etter 11. september.

Andy Armstrong var en av grunnleggerne av stiftelsen som administrerer collegepengene. Selv om han ikke jobbet for Sandler O’Neill, var han en venn av Sandlers overlevende partner, Jimmy Dunne. Han og andre av Dunnes venner og kolleger – samt bankkonkurrenter – bidro til å sette opp og gi doneringene.

Jimmy Dunne uttalte seg om saken:

«Fordi det var et øyeblikk for å stå opp,» forteller Dunne.«Fordi vi trodde at det vi gjorde ville gi et ekko i flere hundre år i familiene til vårt folk, deres barn og deres barnebarn. Fordi hvordan vi var i de første par timene, ville dagene fremover definere hvem vi egentlig var og hvordan vi handlet», sier Dunne.

Det er ikke alle sår tiden leger – DEL denne saken med dine Facebook-venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->