Babyen ble funnet i søpla og forlatt for dø – så dukker denne eldre kvinnen opp. For en heltinne!


Lou Xiaoying (88) har funnet og tatt vare på mer enn 30 forlatte kinesiske babyer fra gatene i byen Jinhua, i den østlige Zhejiang-provinsen der hun levde av å resirkulere søppel.

Hun og hennes avdøde ektemann Li Zin, som døde for 17 år siden, beholdt fire av barna og adopterte bort de andre til venner og familie for å starte et nytt liv.

Hennes yngste sønn Zhang Qilin – nå bare syv år gammel – ble funnet i en søppelkasse av Lou da hun var 82.

«Selv om jeg allerede var på vei til å bli gammel kunne jeg ikke bare ignorere barnet og la ham dø i papirkurven. Han så så søt og så trengende ut. Jeg måtte ta ham med meg hjem», sier hun til DailyMail.

«Jeg tok ham med til vårt hjem, som er et svært lite og beskjedent og pleiet ham. Han er nå en blomstrende liten gutt.

Det hele startet da jeg fant den første babyen i 1972, en liten jente da jeg var ute å samlet søppel for resirkulering. Hun lå bare i gaten, forlatt. Hun ville ha dødd hadde vi ikke reddet henne og tatt henne inn.Å se henne vokse og bli sterkere ga oss slik lykke og jeg innså at jeg hadde en ekte kjærlighet og omsorg for barn.
Jeg skjønte hvis vi greide å resirkulere søppel, kunne vi iallefall resirkulere noe så viktig som et menneskeliv»
forklarer hun.

«Disse barna trenger kjærlighet og omsorg. De er alle verdifulle menneskeliv. Jeg forstår ikke hvordan folk kan la en slik sårbar baby ligge på gata eller i søppeldunken.»

Lou, harogså en biologisk datter, Zhang Caiying, som nå er 49, og har viet sitt liv til å ta vare på de forlatte babyene de finner.

Hennes godhjertede gester har nå spredt seg i Kina, der tusenvis av barn blir forlatt på gata av sine foreldre fordi de er rammet av fattigdom.

En fan av dem forklarte: «Hun gjør skam på myndighetene, skolene og folk som ikke gjør noenting. Hun har ingen penger eller makt, men hun har reddet mange barn fra den sikre død.»

«I lokalsamfunnet er hun godt kjent og respektert for sitt arbeid med de forlatte babyene. Hun gjør sitt beste. Hun er en lokal helt. Men dessverre er det altfor mange forlatte babyer i Kina som ikke har noe håp om å overleve.»

«Bare i forrige uke var det nyheten om en baby som var så heldig å være i live etter å ha fått sin hals kuttet i og deretter satt i en plastpose og kastet i en søppelbøtte i Anshan, en by i nordøst-Kina i Liaoning provinsen.»
Barnedrap av ‘skyldsbarn’ er fortsatt et problem i distriktene, men det er sjelden i byer, hvor barna vanligvis blir forlatt, men ikke drept.

Barnets skjebne har forskrekket Kina. Barnet ble oppdaget da en forbipasserende gikk for å kaste litt søppel og så hva han trodde var en død baby i posen.

Han fortalte politiet at barnet var lilla, og hadde ikke rørt seg før han undersøkte sekken nærmere.

Legene sa at hvis barnet hadde ligget i posen et par minutter lenger ville hun ha dødd av kvelning. Barnet var født for tidlig og var trolig mellom 32 og 34 uker gammelt – og veide bare 1,4 kg. En lege sa at hvis snittet hadde vært bare én millimeter dypere ville babyen ha dødd.

Vi applauderer Lous selvoppofrende og omtenksomme arbeid med de forlatte barna!

Del gjerne denne saken på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->