Alle mente at «Spøkelseshuset» fra 1887 var ubeboelig – men vent til du ser det i dag!


I lang, lang tid, sto et hus i byen York i delstaten Pennsylvania i USA falleferdig, dels gjengrodd og med smuldrende kledning. De en gang vakre detaljene ble i løpet av årene sakte men sikkert skjult under lag av støv og ugress.

Det var ikke alltid en utvasket skygge av sitt tidligere selv. Huset ble bygget i 1887, i god gammeldags Queen Anne-stil, med delikate mursteinsdetaljeringer, store verandaer, og mange vakre flater.

Den fem soverommene, tre bad og huset jevnt over, var vakkert og solid bygd, men alt trenger omsorg hvis det skal holde seg i form.

Heldigvis så noen så potensialet og verdien i å restaurere dette stykket amerikansk arkitekturhistorie.


Foto: Trulia

Dette var hva huset så ut før noen tok en interesse i det. Du kan se detaljer og skjønnhet, men det er godt skjult under år med forsømmelse og eksponering for elementene. På dette tidspunktet, ble det erklært ubeboelig. Heldigvis ville ikke være lenge før noen ville gi huset en ny sjanse.

Foto: Trulia

Idag ser det ikke engang ser ut som samme hus!

Foto: Trulia

Alt har blitt nydelig restaurert, og beriket med varme, innbydende fargenyanser av olivegrønt, terrakottarødt og gulldetaljer.

Foto: Trulia

Ganske mye mer innbydende enn før. Se bare på treverket og blyglasset!Foto: Trulia

Mesteparten av innsiden har blitt restaurert, konservatorer måtte berge det de kunne, og trofast erstatte det de ikke kunne restaurere.

Foto: Trulia

Gulvet er komponert på luksuriøst vis, og består av hele fem forskjellige tresorter, noe som lar farge og lys komme til. Dette forsterkes videre av glasspanelene.

Foto: Trulia

Hvert rom er fullt av flotte detaljer og tilbehør, alt skaper en følelse av tidløs sjarm.

Foto: Trulia
Rommene har alle blitt dekorert nøye, og hvert rom har sitt eget levende fargevalg, slik som denne rosa spisesalen.

Foto: Trulia

Og kjøkkenet er et fantastisk stykke historie, også. Selvfølgelig, er det komplett med moderne hvitevarer, siden det ikke er noen grunn til å ikke kan ha historisk sjarm og moderne komfort i et og samme hus!

Foto: Trulia

Det er en koselig vedovn, perfekt for å krølle seg sammen i sofaen med en god bok.

Foto: Trulia

Hvert av de fem soverommene har også sin egen dekoreringsordning og unike sjarm.

Foto: Trulia

Akkurat nå er huset faktisk lisensiert overnattingssted til utleie, og ville virkelig være perfekt for en liten utflukt. Selvfølgelig kan den brukes av en familie som vil ha et vakkert hjem, også.

Foto: Trulia

Dette herlige, solfylte rommet er perfekt som kontor.

Foto: Trulia

Og det er et lite gjemmested i det restaurerte loftet, et flott sted å kose seg på en regnværsdag, spille eller drive med håndarbeid.

Foto: Trulia

Som du kan se, er det allerede rom for hobbyer her oppe, som en gitar og enda en rokk viser – ikke akkurat noen vanlig hobby i disse dager, men uansett trivelig.

Det er utrolig hva slags forandringer som kan skje når noen ser gjennom alle lagene med smuss og skitt inn til skjønnheten under.

DEL denne saken med dine Facebook-venner hvis du ble imponert!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->