9 enkle yoga-stillinger for å lindre smerte i bekkenet


Kvinner har omtrent 40% sjanse for å oppleve noen bekkensmerter i løpet av livet. Nerven som går gjennom bekkenet er den lengste nerven i kroppen vår, som går fra ryggraden helt ned gjennom lår og legger helt ned til foten. Tegn på dette kan være så enkelt som en prikkende eller stikkende følelse hvor som helst i rumpa, ben eller føtter, eller det kan oppstå som alvorlig smerte i disse områdene.

Isjias kan også forårsake uventet svakhet i beina, reduserte reflekser i achillessenen og knær, og redusert fleksibilitet i anklene. Kanskje den vanligste er en knivende følelse i rumpa eller ben når du går. Heldigvis er det noen yoga stillinger som kan redusere ubehaget til isjias betydelig.

Vi har valgt ni av de enkleste stillingene som selv yoga nybegynnere vil kunne mestre.

1. Stående vridning


Du kan ta en rask pause fra skrivebordet ditt til å gjøre denne øvelsen – alt du trenger er en stol eller noe annet for å heve foten din. Pass på at du vri i retning av det hevede benet.

2. Kneløft

Ligg på ryggen og ta et kne opp til brystet mens du holder den andre beinet rett på gulvet. Prøv å presse ditt hevede ben til brystet ditt så godt som mulig, og hold posisjonen i minst tretti sekunder. Pass på at skuldrene dine er flate på gulvet.

3. Ben i 90 grader

Strikk er ideelt for denne øvelsen, men du kan også bruke et tynt håndkle eller et belte. Legg den rundt tåballen på foten og rett det samme benet opp mot taket. Hold tærne bøyd mot deg – ikke pek på tærne – og hold baken på gulvet. Hold det så rett som mulig, og fleksibiliteten din vil bli bedre over tid. Når du senker beinet ditt, bøyer du ved kneet først, senk det til brystet, og deretter benet til gulvet. Det er lettere for ryggen din på den måten.4. Liggende vridning

Ligg på ryggen og legg et kne over det andre beinet, som du burde holde rett. Legg den nærmeste hånden på det bøyde kneet og vri overkroppen mot ansiktet i motsatt retning.

5. Oppreist vridning ved bord

Sett høyre ben opp på bordet og len deg fremover. Prøv nå å rygg tilbake med foten din på bakken – dette vil gjøre strekningen mer intens. Du kan eksperimentere med hofteflaten ved å lene deg fremover over det bøyde benet, og stå rett.

6. Sittende vridning
Sett ett ben over den andre, og trekk deretter det andre benet tilbake slik at fotens hæl møter rumpen. Når du er komfortabel her, kan du begynne strekningen ved å rotere kroppen din for å se til siden.

7. Stavstilling

Sitt på gulvet med beina dine utstrakt og håndflatene dine flatt på bakken ved siden av deg. Flex tærne tilbake mot kroppen din mens du holder hælene plantet og beina dine rett. Tenk deg at du blir trukket oppover av en streng som er koblet til hodet ditt – dette vil forlenge ryggraden.

8. Stående strekk, bakside lår

Prøv å ha det hevede benet på hoftens høyde eller under, og hold hoftene vendt fremover (hvis du har stramme hamstrings vil tendensen være å vende utover). Hold tærne pekende oppover. For en vanskeligere strekk, bøy fremover over kneet, og hold ryggen og benet helt rett. Det er viktig at hofteåpningen holder seg nede, så hvis du trenger det, kan du løse et belte rundt det opphøyde låret og den andre foten.

9. Barnestillingen

Vi avslutter med en enkel en: plasser deg selv på knærne, drap deg frem og forsiktig strekke armene dine ut foran deg. Dette er en fantastisk strekking å gjøre på slutten av hver dag da den strekker seg ut i ryggen og armene.

PRØV noen av disse enkle yogastillingene hver dag for smertelindring og DEL denne saken med dine Facebook-venner!

Forsidebilde og kilde: RemedyDaily


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->