Spis disse 8 snacksene før sengetid – det vil gi deg langt bedre søvn!


Hvor mye søvn får du i natt? Visste du at vi sover (eller burde sove) en tredjedel av livet?

Noen av oss fungerer best med hele ni timers søvn per natt, mens andre klarer seg på under syv.

Det er flere faktorer å vurdere når man skal avgjøre hva som er best for deg søvnmessig, for eksempel hvor mye koffein du får i deg og hva for medisiner du tar.

En annen faktor er hva du spiser – Se sovesnacksene i saken nedenfor!


1. Melk

Melk er kanskje så klisjé som det går an å bli med tanke på hva som hjelper deg å sove. Men, med god grunn – det fungerer.

Hva er det i melk som er så bra for å fremme søvn? Tryptofan, en aminosyre som er en forløper for søvnhormonene serotonin og melatonin.

Noen eksperter sier at å kombinere melk med et karbohydrat for at det å virkelig skal få effekt. Eksempel; varm melk, med vanilje og sukker for ekstra smak. Nam!

2. Bananer

Bananer inneholder mange søvnfremkallende bestanddeler, som magnesium og kalsium (som begge får musklene til å slappe av), akkurat som melk inneholder bananer tryptofan.

Noen liker å kombinere bananer med andre søvnfremmende matvarer for en mer effekt.

For eksempel kan du kombinere bananer og melk i blender eller kutte dem opp og legge dem til en bolle full av melk, Gjerne med sukker.3. Kirsebær

Jepp, kirsebær har melatonin i seg, så glem å kjøpe melatoninpiller for å sove. I stedet, dra på Bondens marked for litt naturlig melatonin.

Pluss, i motsetning til piller, som noen ganger gjør deg groggy neste morgen, blir man mer våken om morgenen med kirsebær.

4. Fullkorn

Fullkorn er store karbohydrater som kan spises før sengetid – nøkkelen er å ha en frokostblanding med komplekse karbohydrater. Quinoa og bygg er spesielt bra her.

5. Jasminris

Igjen, tryptofan og serotonin går til verks når du har jasmin ris ca fire timer før sengetid. Du vil sovne dobbelt så raskt.
Risen har en høy glykemisk indeks, noe som betyr at den blir fordøyd med lavere hastighet enn andre matvarer og glukose kommer inn i blodet gradvis i motsetning til alt på en gang, slik som med hvitt brød og pasta.

6. Kalkun

Kalkunen er kjent for å gjøre folk trøtte, på grunn av tryptofaninnholdet i det hvite kjøttet. Soya og krepsdyr har også denne aminosyren, hvis kalkun ikke helt er din greie.

7. Urtete

Du kan enten drikke urtete eller få deg en pakke på helsekostbutikken eller ditt lokale apotek. Beroligende urter, vil hjelpe deg å sove bedre. Kamille, jasmin og hvit te er det beste. Styr unna grønn og svart te siden de har koffein i seg.

8. Hardkokte Egg

Ved å spise hardkokte egg før sengetid vil du gi kroppen din protein. Dette vil ikke bare hjelpe deg å sovne, men også holde deg i søvn.

Prøv forskjellige av de løsningene nevnt ovenfor sammen og hver for seg for å se hva som gir den beste nattesøvnen.

Sov godt og DEL denne saken på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->