6 grunner til hvorfor du bør begynne å drikke juice av beter daglig!


Hvis beter ikke er en del av kostholdet ditt allerede, burde du legge det til. De inneholder betalainer, som har samme helseeffekter som antioksidanter og kan virke anti-inflammatorisk. Disse fargerike grønnsakene inneholder også næringsstoffer som kan beskytte deg mot hjertesykdommer og til og med forebygge enkelte kreftformer.

Pixabay

Her er seks grunner til at du bør ha beter, og spesielt rødbeter, som en del av kostholdet ditt:

1. Beter kan virke kreftforebyggende
Stoffene som gir beter sin dype, røde farge, kan hjelpe mot kreft. Forskning har vist at beter kan redusere sjansen for kreft i indre organier i flere studier. Dette kommer blant annet av de antioxidantliknende egenskapene, samt at de virker anti-inflammatorisk.


2. Beter gir leveren din en «detox»
Næringsstoffene i beter har vist seg å hjelpe kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer. De inneholder mye antioxidanter, som hjelper kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer og styrker immunsystemet ditt. Med andre ord, perfekt mat for leveren din.

3. Bra for fordøyelsen
Beter har et høyt fiberinnhold, som er bra for fordøyelsen din. I tillegg inneholder de betacyanin, som kan virke forebyggende på kreft i tykktarmen – en kreftform som har en mye høyere forekomst i Norge enn andre land.

4. Beter kan redusere risikoen for fødselsdefekter
Beter inneholder mye vitamin C og fiber, samt kalium og mangan. Disse mineralene er vitale for nerver og muskler. I tillegg inneholder beter B-vitaminet folat, som kan redusere risikoen for fødselsdefekter.

5. Kan gi deg lavere blodtrykk
Å drikke juice av beter, kan gi deg lavere blodtrykk på bare noen timer. En studie viser at å drikke et glass betejuice senker blodtrykket med 4-5 mmHg.

6. Beter fungerer anti-inflammatorisk
I beter finner man betaine, som beskytter celler, proteiner og enzymer i kroppen fra stress. I tillegg virker det anti-inflammatorisk på indre organer.

I videoen under får du se hvordan du kan lage betejuice – DEL gjerne med dine venner!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->