5 tips for å unngå stress


Føler du at oppgavene står i kø og det hele virker uhåndterlig og vanskelig? Eller vet du at du snart går en travel og stressende tid i møte? Hvis du kan svare ja til i hvert fall ett av spørsmålene, så bør du lese videre i denne artikkelen. Her gir vi deg nemlig 5 tips om hvordan du kan unngå ubehagelig, sitrende og snikende stress.

Lag en liste

Når du føler at hodet ditt eksploderer, kan du skrive en huskeliste for alle de tingene du vil fikse, uansett hvor stor (få høyere lønn) eller hvor liten (huske å kjøpe vaskemiddel) oppgaven er. En liste er spesielt nyttig hvis du har et stort prosjekt, hvis du for eksempel skal flytte, men også hvis du har mange ting du skal gjøre hver dag. I stedet for at alle dine gjøremål og bekymringer romsterer rundt i hodet ditt, er de nå nede på en papirlapp og ikke i tankene dine. Er du bekymret for at du mister eller glemmer papiret? Send den som e-post til deg selv.

Sex er sunt – også mot stress

Selv om det kanskje ikke står på din huskeliste, viser studier at kroppen produserer endorfiner når du har sex. Endorfiner motvirker stress, og gir deg lyst og energi. Hvis du trengte en unnskyldning for å ha sex, så har det det altså nå. Om du og eventuelt partneren din har lyst til å piffe opp sexlivet litt, så finnes det mange sexleketøy til ham og henne, og til enslig og par som virkelig kan sette prikken over i-en på sexlivet. 

Begrens alkoholinntaket

Selv om du har lyst til å drikke deg fra sans og samling når problemer hoper seg opp, kan det faktisk gjøre det hele vondt verre hvis du er stresset. Alkohol kan forsterke psykiske plager som depresjon og stress, og selv om et glass eller to får deg til å slappe av, kan for mye alkohol fremkalle angst, depresjon og søvnproblemer. 


Husk søvnen

Det er ikke behov for vitenskapelig bevis for å forstå at hvis du ikke får nok søvn, vil du føle deg utmattet, irritabel og glemsom. Mangel på søvn kan også gjøre deg sulten selv om du nettopp har spist, noe som i seg selv kan gjøre deg enda mer stresset.

Det er ikke alltid din skyld

kjefter sjefen på deg eller er kollegaen din ubehøvla og grov? Prøv å ikke ta det personlig. Tenk på når du selv bjeffer og kjefter på folk – er du egentlig sint på den personen du lar vreden gå ut over? Sannsynligvis ikke. Den det går utover er bare der ved en tilfeldighet, hvor ditt innestengte stress får fritt utløp. Det er det samme når du er på mottakersiden – du er bare på feil sted til feil tid.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->