13 ting som skjer med kroppen din når du spiser egg


Denne kraftmaten er et sunt proteinalternativ som er allsidig nok til å bli lunsj, frokost og middag. Egg er relativt lave på kalorier og gir kraft i kroppen.

Hvis du ikke rangerer egg blant de beste typene helsemat, fortsett å lese for å sjekke hvordan eggene gir fordeler til kroppen din, og pipa vil fort få en annen låt.

1. Egg gir deg et energiløft. Ett helt egg inneholder 6 gram protein av høy kvalitet og bare 70 kalorier.


2. Egg forbedrer leverfunksjonen. Hvert egg inneholder en sunn dose kolin. Kolin, et makronæringsstoff, bidrar til å øke stoffskiftet, transporterer vitaminer og mineraler og forbedrer leverfunksjonen.

3. Kolesterolet i egg påvirker ikke blodkolesterolet slik du tror det gjør. Husk at ryktet om at du ikke skal spise hele egg fordi de er for fete? Det stemmer ikke. Når du spiser egg regelmessig, begynner kroppen din naturlig å produsere mindre kolesterol.

4. Egg øker HDL (det gode kolesterolet). Ofte referert til som det sunne kolesterolet, reduserer dette risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. Du kan øke nivået av HDL i kroppen din ved å regelmessig spise egg.

5. Egg kan hjelpe øyeeplene. I tillegg til protein inneholder egg høye nivåer av lutein og zeaxanthin antioksidanter. Studier har vist at disse næringsstoffene bidrar til å bygge opp netthinnen og redusere risikoen for grå stær.

6. Egg kan hjelpe deg med å spise mindre. Å spise egg til frokost kan hjelpe deg med å spise mindre hele dagen. Den høye mengden protein plasserer egg høyt på listen over mettende mat.7. Egg er gluten- og karbohydratfritt. Hvis du ikke har gluten eller du er på et spesielt diettopplegg for diabetes, er egg en fin måte å få protein på. Det skal imidlertid bemerkes at noen studier viser at egg kan øke risikoen for hjertesykdom hos mennesker med type 2 diabetes.

8. Egg beskytter beinene dine. Egg inneholder mye D-vitamin, og dette kan bidra til å beskytte kroppen mot osteoporose (benskjørhet).

9. Egg kan redusere risikoen for kreft. Choline, samme makronæringsstoff som hjelper leverfunksjonen, kan også redusere risikoen for brystkreft hos kvinner (du finner choline i eggeplommen, ikke hvitten).

10. Spis egg for bedre muskler. Kroppsbyggere styrter protein shakes fordi de vet protein er avgjørende for raskere muskelreparasjon. Smell på noen egg etter en trening for å gjøre muskelbyggingen lettere for kroppen din.

11. Egg er graviditetsvennlige. Hvis lukten og teksturen av egg ikke gjør deg kvalm mens du bærer på en liten en, behold (pasteurisert og fullstendig kokte) egg som en del av kostholdet ditt. To hele egg inneholder 250 milligram kolin. Legene anbefaler at gravide og ammende kvinner bruker mellom 450 til 550 milligram per dag. Kolin hjelper med hjernens utvikling og bidrar til å forhindre fosterskader.
12. Sunt hår, sunn hud. Egg inneholder et B-kompleks vitamin kalt biotin. Dette vitaminet hjelper kroppen din til å metabolisere fett og karbohydrater for energi. Som et ekstra pluss, kan biotin forbedre håret ditt, negler og hud!

13. Brune egg og hvite egg er i utgangspunktet de samme. Som et siste notat er det ikke nødvendig å bekymre deg for om du skal få brune egg eller hvite egg. Seriøst. Brune egg kommer fra større kyllinger med røde ører, og hvite egg kommer fra mindre kyllinger med hvite ører. Det er den største forskjellen.

Kjenner en venn som trenger å spise flere egg? DEL denne historien med dem på Facebook.


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->