12 tegn på at du trenger mer magnesium


Magnesium er et mineral som finnes i mange typer mat; det spiller en viktig rolle i menneskets DNA-produksjon og reparering av celler, samt opprettholde sunne knokler, nerver og muskler.

Selv om magnesium er lett tilgjengelig, vil de fleste ikke møte deres behov for magnesium gjennom normalt kosthold.

Tenåringsjenter og menn over 70 år er de som mest sannsynlig at lider av en magnesiummangel; hvis du ikke er i noen av disse kategoriene, bør du fortsatt bør vurdere å få din magnesium nivå sjekket om du lider følgende 12 symptomer.

1. Lav energi. Magnesium er involvert i minst 300 ulike kjemiske prosesser i kroppen vår, og mye har å gjøre med energiproduksjon. Et tegn på lavt magnesiuminnhold kan være lav energi i hverdagen.


Pixabay

2. Rykninger eller kramper. Fordi magnesium spiller en viktig rolle i muskelavslapning, kan utilstrekkelig inntak resultere i utilsiktede muskelbevegelser. Uten magnesium, ville våre muskler være i en konstant tilstand av sammentrekning. Auda!

3. Hyppig hodepine. Magnesiummangel senker serotoninet som gjør at blodkarene trekker seg sammen, og påvirker signalfunksjon, alt dette fører til hodepine – særlig migrene. 50% av migrenepasienter har faktisk magnesium-mangel.

4. Søvnmangel (Insomnia). Hvis du har vanskelig for å sove eller forbli sovende, kan det være på grunn av lave nivåer av magnesium, spesielt hvis du opplever mye stress. Stresshormoner øker blodtrykket og hjertefrekvensen; Dette skjer delvis ved å tappe kroppen for magnesium. Hvis det ikke er nok magnesium tilgjengelig for kroppen å fylle seg selv, blir søvnen, eller mangelen på søvn fort et problem.

Pixabay


5. Uregelmessig hjerterytme. Med lave nivåer av magnesium, kan hjertet få problemer med å slå i sin vanlige rytme. Leger forer ofte magnesiumtilskudd til pasienter som klager over uregelmessig hjerterytme.

6. Økt følsomhet for støy. Uten nok magnesium stabiliseres ikke nervesystemet ordentlig. Dette resulterer ofte i hyperflexia, en forsterket skremmerefleks.

7 . Anfall. Anfall kan oppstå når nervesystemet er såpass alvorlig kompromittert på grunn av mangel på magnesium.8. Lav bentetthet. Magnesium spiller en viktig rolle i bendannelse, og det meste av kroppens magnesium er lagret i skjelettet. «Folk med høyere inntak av magnesium har en høyere bentetthet og med det sterkere knokler.

9. Forstoppelse. Avføringen er ofte tregere uten nok magnesium i kroppen. Magnesium er hovedingrediensen i svært mange avføringsmidler som kjøpes over disk.

Pixabay

10. Høyt blodtrykk. Magnesium er meget viktig for å opprettholde et sunt blodtrykk; en mangel kan definitivt føre til at trykket blir for høyt. Å spise mat med høyt magnesium og andre mineraler kan bidra til å forhindre høyt blodtrykk hos personer med ‘prehypertensjon’, forgjengeren til hypertensjon, altså høyt blodtrykk.

11. Type 2 diabetes. Å bryte ned blodsukker er en annen av magnesiumets arbeidsplasser i menneskekroppen. Folk med høyere mengder av magnesium i sine dietter har en tendens til å ha en lavere risiko for å utvikle diabetes. Forskning pågår for å påvise hvorvidt magnesiumsterapi kan brukes i behandling av diabetes.

12. Depresjon, angst, forvirring eller personlighetsforstyrrelser. Lave nivåer av magnesium i hjernen kan påvirke nevrologiske funksjoner som fører til alle slags problemer. Studier har vist at noen fobier – for eksempel agorafobi – har utviklet seg som følge av lave nivåer av magnesium over tid. Magnesium har lenge vært brukt effektivt mot disse symptomene.

Hvis du mistenker at du kan være lider av en magnesiummangel, er det tilrådelig å snakke med legen før du tar kosttilskudd. Kosttilskudd er gunstig når det trengs, men de kan forårsake magekramper og diaré, og de har uheldige interaksjoner med andre medisiner og medisinske forhold.
Del saken på Facebook hvis du har kjent på det!

Kilde & forsidebilde: RemedyDaily


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->