11 urter du kan gro i vinduet året rudt – som kun trenger vann


Hvis du har et glass og tilgang til vann, kan du gro en uendelig tilgang til urter i vinduskarmen din!

Et glass, for eksempel et norgesglass, er alt du trenger. Vi har plukket ut 11 urter som bare trenger vann og lys for å gro – perfekt for deg som ikke har lyst til å sette i gang med å plante i jorda!

1. Peppermynte
Peppermynte kan lett gro i et glassi vinduet, og kan brukes til å for eksempel lage urte-te, oljer eller som pynt på diverse retter. I tillegg gir den en god lukt i huset ditt! Peppermynten liker seg godt der det ikke er direkte sollys.

Eat Healthy Live Fit


2. Oregano
Fersk oregano kan brukes rett i pastasauser, supper og andre fristende retter. Bruk en saks for å fjerne noen blader fra stilken. Oregano kan vokse seg ganske store, så holdt et øye med planten din.

3. Salvie
Salvie har en sterk lukt som gjør den til en populær urt å gro hjemme. Urten passer godt til egg, kylling og lam. Bare knip av, og ha i favorittretten din. Salvie trives best i moderat sollys.

4. Basilikum
Denne populære italienske urten trives godt i vann, og kan brukes i utallige oppskrifter, som sauser, på pizza og i supper. Basilikum trenger mye sollys for å trives, så sett den på den lyseste plassen i vinduet.

5. Stevia
Denne urten trenger litt sol, men gror også godt i områder med skygge. Bladene til denne urten er søte, og kan brukes i for eksempel kaffe eller te. Du kan også lage søtningserstatning om du tørker og pulviliserer bladene.

6. Timian
Timian er en urt som kan brukes til mye. Den blomstrer (og blomstene kan spises) og kan eventuelt også høstes før den blomstrer. Timian kan henges opp og tørkes. For å gro godt trenger urten mye sollys.

7. Rosmarin
Denne smaksrike urten liker seg i litt sollys, og passer perfekt til kylling.

8. Sitronmelisse
Sitronmelisse kan brukes til blant annet å lage te, som har flere helsefordeler. Noen mener den kan fjerne angst, hjelpe på fordøyelsen og gjøre det lettere å sove om kvelden. Planten liker seg best i sola.9. Gressløk
Denne urten fra løkfamilien er superenkel å gro selv, og kan brukes i de aller fleste retter. For best resultat må gressløken få nok vann og sollys.

10. Koriander
Koriander trenger mye sollys. Bruk urten for et ekstra kick i salsaen din, og andre Mexico-inspirerte retter.

11. Lavender
Lavender kan brukes for å roe deg ned. Bruk bladene for å lage te eller olje. I tillegg lukter det fantastisk!

Har du noen gang prøvd å gro urter i et glass? Hvis du kjenner noen som ville satt pris på disse tipsene – DEL dem med vennene dine på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->