11 geniale bruksområder for alkohol du ikke har tenkt på før.


Mange har en flaske med rensevæske, eller teknisk sprit boden. Få vet hva teknisk sprit egentlig er og hvordan du bruker den.

Isopropanol og Etylenalkohol, har begge mer enn 96% alkoholinnhold og er svært farlige å drikke.

Alkohol er tradisjonelt brukt som desinfeksjonsmiddel, men det har en rekke fordeler som du kanskje aldri har tenkt på. Her er 11 helsemessige fordeler med teknisk sprit:

1. Eliminér flåtten.
Nøkkelen med flått er å fjerne dem så snart som mulig. Dabb en bomullsdott med isopropanol og gni den rundt flåtten. Når området er godt behandlet, bruk pinsett for å fjerne det farlige krypet. Husk å vri pinsetten.


2. Lindre myggstikkløe.
Avlast smertefull kløe fra myggstikk ved å smøre det berørte området med isopropanol.

Pixabay

3. Drep veggdyr.
Hvis du har vært plaget av veggdyr, følg rådene fra den amerikanske skadedyrkontrollen og fyll en sprayflaske med isopropylalkohol. Spray madrassen, hodegjerde, og spiralfjærene. Det fungerer fordi alkohol dreper insekter ved kontakt. Spray ofte for å eliminere eggene. Vær nøye med å sørge for at alkohol har tørket og rommet ventileres før du sover på senga etter sprøyting.

4. Drep bananfluer.
Angrip frukt- og bananfluer ved å spraye dem med isopropanol. Pass på at kjøkkenet er godt ventilert når du gjør det.

5. Fjern flekker.
Blande én del isopropanol med 2 deler vann. Hell over i en sprayflaske og spray direkte på flekker. Dette fungerer på alt fra blekk til kaffe.

6. Fjerne lukta fra joggesko.
Hvis føttene stinker, spray innsiden av skoene dine med isopropanol. La skoene tørke over natten, og skoene vil lukte som nye.

7. Fjern hvitløkslukta fra hender.
Hvis du har drevet med matlaging og hendene dunster av hvitløk, hell sprit på hendene før du grundig vasker dem med såpe.

8. Behandle såre muskler.
Hvis du har ømme muskler, massér beina med isopropanol. Dette trikset fungerer også for smertefulle ledd.9. Rensemiddel for hender.
I stedet for å bruke butikk-kjøpt rensemiddel som er dyrt, lag din egen ved hjelp av 3 deler alkohol og en del aloe vera.

Pixabay

10. Helbred forkjølelsessår.
Krymp forkjølelsessårene ved å påføre alkohol direkte på såret.

11. Rens brillene.
Det anbefales å spraye brillene med alkohol og tørke av dem med en myk klut for en stripefri overflate.

Hvordan bruker du alkohol eller teknisk sprit i hjemmet?

DEL gjerne disse tipsene med dine venner!

Forsidebilde og kilde: RemedyDaily

HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->