10 geniale og effektive rengjøringstriks for late mennesker


Alle liker å ha det rent og ryddig rundt seg. Men ikke alle er like glade i å gjøre jobben som skal til for å ha et plettfritt hjem. Heldigvis finnes det små triks som gjør det hele mye enklere!

De følgende tipsene er noen enkle måter å rengjøre på, og er perfekt for de av oss som er litt late når det kommer til husarbeid.

1. Putt alt i oppvasken!

Wikihow


Ok – kanskje ikke alt. Men det er masse i huset ditt som det er helt trygt å putte i oppvaskmaskinen. For eksempel leker, koppholdere, oppvaskbørster, knappene på komfyren din, skuffene i kjøleskapet… Listen er lang! Her finner du en liste med 25 ting som er helt trygt å rengjøre i oppvaskmaskinen.

2. Rengjør mikrobølgeovnen din på en enkel måte

Dette trikset har du kanskje sett før – det har gått sin seiersgang på sosiale medier flere ganger. Fyll en glassbolle med vann, og saften av en halv sitron og gjerne en dasj eddik. Sett i mikrobølgeovnen og la den gå i et par minutter. Deretter kan du enkelt tørke av innsiden av ovnen med en klut – skinnende rent!

3. Bruk beskyttelsesinnlegg på gassovnen

Har du gassovn på hytta eller i båten? Man får kjøpt beskyttelsesinnlegg til disse – som enkelt kan byttes ut når de blir skitne. Søk på «Stove-top liners» hos for eksempel Amazon.

4. Bruk møbelpolish på … alt!Møbelpolish gjør nesten alt skinnende blankt. Det kan brukes på kjøleskap, bord, garderobeskap – men vær forsiktig og ikke spray det på gulvet – da blir det glatt.

5. Pakk inn kjøleskapshyllene

Å pakke inn hyllene i kjøleskapet er enkelt – og da slipper du å vaske dem når de blir skitne. Bare bytt ut plasten i stedet!

6. La blenderen vaske seg selv

Ask Anna
Om du har laget milkshake eller smoothie i en blender, vet du at det blir litt å vaske opp. Men med dette trikset blir oppvasken null problem. Fyll blenderen med varmt vann og litt såpe, og la blenderen vaske seg selv! Deretter er det bare å skylle ut med vann.

7. Bruk dusjsåpe i steden for såpe

Når du skal vaske dusjen, er faktisk dusjsåpe bedre enn vanlig rengjøringssåpe. I følge BuzzFeed fører vanlig såpe til at det bygger seg opp skitt i flisene – med dusjsåpe slipper du dette.

8. Vask madrassen din med vodka

Distractify anbefaler deg å ha vodka i en sprayflaske, og spraye over madrassen din. Alkoholen tar livet av bakteriene, og lukten. Du kan også ha i noen essensielle oljer om du ønsker litt lukt.

9. Vask viftene dine enkelt

Har du takvifte? De kan enkelt børstes for støv med et putevar! Om du bruker en vanlig støvkost virvles det støv ut over alt – men med et putevar slipper du dette.

10. Bruk beskyttelse i ovnen

Man får kjøpt enkle innelgg man kan bruke i ovnen, som gjør at du slipper å stå og skrape bunnen av stekovnen din. Genialt!

DEL gjerne disse geniale tipsene med dine venner på Facebook!


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->