10 geniale grunner til hvorfor du alltid bør ha sitroner tilgjengelig i fryseren.


Sitroner er bra for helsa – de er utrolig rike på vitamin C og en rekke andre næringsstoffer og antioksidanter, og de legger til en deilig smak til både mat og drikke.

Mange har et par sitroner i fruktbollen, men visste du at det finnes en bedre måte å bevare dem på?

Frys dem! Sitroner er god mat å få inn i kostholdet, men å fryse dem gjør det raskere og enklere for oss å få tilgang til alle deler av frukten.

Nedenfor er 10 grunner til hvorfor du bør ha sitroner i frysen.


1) Skallet er den beste delen
Det har 10 ganger mer vitaminer enn saften eller fruktkjøttet. Frosne sitroner er faste nok til å bli revet. Du vil få utnyttet alle delene av frukten. Prøv å fryse dem i halvdeler for enkel rasping.

2) Sitroner er rike på vitamin C
Denne viktige vitaminen bidrar til å kjempe mot forkjølelse og influensa, og nøytraliserer frie radikaler som fremskynder aldringen. En stor sitron gir oss 53 mg vitamin C, som er nesten 90% av vårt daglige behov.

Pixabay

3) Sitroner hjelper våre organer å reparere seg
Den massive mengden av vitamin C som finnes i sitroner er avgjørende for å produsere kollagen, som hjelper kroppen å danne nye bein, blodårer og sener, og å gro igjen sår.

4) Sitroner er mer allsidige når de er fryste
Noen liker ikke smaken av sitroner, eller synes de er for sure, og det er greit. Ved frysing og rasping, vil du finne det lettere å få sitron inn i dine måltider. For eksempel, kokt sitron reduserer noe innholdet av vitamin C, så forsøk å strø det frosne sitronraspet i supper, salatdressinger, og på nudler og risretter. Du kan også strø revet sitron på fruktsalat med yoghurt, eller på iskrem. Den har en frisk og pikant smak, og går godt sammen med søte eller salte retter.

5) Du trenger ikke isbiter
Kutt sitroner i isbitstørrelse før frysing, og deretter kan du legge dem i et glass vann for å holde det kjølig og å legge til en herlig frisk smak.

Pixabay

6) Det vil spare penger
Hold lommeboken så vel som kroppen din frisk. Sitroner kan bli svært kostbart utenom sesongen, så hvis du ser en god pris på matbutikken er det bare å hamstre! Du trenger ikke å bekymre deg for holdbarhet siden sitroner vil vare tre eller fire måneder i fryseren.7) Innholdet forebygger kreft
Studier har vist at lemonoider (et naturlig stoff i sitrusfrukter) hindrer utviklingen av kreftceller, med en bestemt kobling til brystkreft. Sitroner inneholder også antioksidanter og er kjent for å ha anti-mikrobielle egenskaper som å bekjempe bakterieinfeksjoner, sopp og parasitter internt.

8) Sitroner regulerer syre i kroppen
Mange mennesker lider av kroppssurhet uten å vite det. Symptomene inkluderer sure oppstøt, følsomt tannkjøtt og munnsår, så vel som tretthet og nervøsitet. Den enkleste måten å regulere kroppen din er å drikke vann med sitron, og fordelen med å bruke frosne sitroner er at du kan være mer presis med hvor mye du legger til, siden sitronsaft alene kan være ganske surt.

9) Sitroner er lave på kalorier og sukkerinnhold
I forhold til appelsiner som er en mer tradisjonell kilde til vitamin C har sitroner langt mindre sukker og kalorier. Sitroner har ca 29 kalorier og 2,9 gram sukker per 100 gram frukt. Til sammenligning har appelsiner har 47 kalorier og 9,4 gram sukker. Selv om disse sukkerartene er naturlige, er det likevel viktig å begrense mengden av sukker vi har i vårt kosthold.

10) De er perfekte for drinker
Cocktailer og fersk iste trenger ofte sitronsaft og andre ferske råvarer, men her er en enda bedre måte å tilberede på: Hell frisk sitronsaft i isen med andre sunne og fargerike ingredienser – jordbær, mynte, eller en skive appelsin, for eksempel.

Pixabay

Sitroner er utvilsomt supermat, men hvis du ikke har et sitrontre i hagen så kan det være mindre enn praktisk å opprettholde forsyningen. Det er derfor du bør hamstre når de er på sitt billigste og kaste dem i fryseren.

DEL denne saken med dine Facebook-venner!
Forsidebilde: MAMABEE.COM, kilder: BANNER IMAGE CREDIT, HEALTH UNLOCKED, REAL FOOD FOR LIFE, HEALTHY EATING, LIFE ADVANCER, CARE2, og HEALTHY AND NATURAL WORLD


HUSK!
Lik Dagensnytt på Facebook:

Vis kommentarer ()
-->